Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Casco Beperkt Autoverzekering​​

Wil je meer zekerheid dan alleen een WA dekking voor je autoverzekering? Kies voor de dekking Casco Beperkt. Je bent dan meteen voor een belangrijk deel verzekerd tegen schade aan je eigen auto. Denk aan ruitschade, brandschade, stormschade en diefstal. Bezitters van auto’s van 6 tot 8 jaar oud nemen meestal de WA met Casco Beperkt dekking. Lees hieronder meer over waarvoor je verzekerd bent met deze dekking en de extra opties.

​Schade door brand, storm en natuur

Herstel van schade bij een door ons aangewezen schadeherstelbedrijf als de schade direct veroorzaakt is door:

 • Brand, ontploffing, blikseminslag, zelfontbranding en kortsluiting
 • Storm, aardbeving, hagel, lawine, overstroming en dergelijke
 • Botsing met vogels of loslopende dieren

Ruitschade

Vervanging of reparatie (van een ster) bij een door ons aangewezen schadeherstelbedrijf bij schade aan:

 • Autoruit(en)
 • Zonnedak

Diefstal

Schade aan je auto door:

 • (Poging tot) diefstal, oplichting en verduistering
 • (Poging tot) joyriding
 • (Poging tot) inbraak

Kijk voor een volledig overzicht van alle dekkingen in de polisvoorwaarden.

Nieuwwaarderegeling

Ben je de eerste eigenaar van je nieuwe auto en heb je deze in Nederland gekocht? Dan krijg je met onze Casco Beperkt dekking standaard het eerste jaar na aankoop van de auto de nieuwwaarde vergoed als je auto gestolen wordt of als hij total loss raakt door schade door brand, storm en natuur. Dit betekent dat je een bedrag vergoed krijgt dat hoog genoeg is om dezelfde auto nieuw te kopen. Na het 1e jaar krijg je de dagwaarde vergoed. Dit is het bedrag dat je auto op dat moment waard is, en is vaak lager dan de nieuwwaarde.

Wil je dat de nieuwwaarderegeling langer geldt? Dan kun je bij ons de nieuwwaarderegeling uitbreiden naar 2 of 3 jaar na aankoopdatum. De nieuwwaarderegeling geldt alleen als je de aankoopwaarde kunt aantonen, bijvoorbeeld door een originele aankoopnota of dagafschrift.

Aankoopwaarderegeling

Heb je je auto tweedehands gekocht of geïmporteerd? Dan krijg je met onze Casco Beperkt dekking standaard de dagwaarde van je auto vergoed als deze wordt gestolen of total loss raakt door schade door brand, storm en natuur. Dit betekent dat je het bedrag vergoed krijgt dat je auto op dat moment waard is.

Wil je in plaats van de dagwaarde het aankoopbedrag vergoed krijgen? Dan kun je bij ons kiezen voor de aankoopwaarderegeling. Je hebt dan keuze uit 1, 2 of 3 jaar aankoopwaardeling na aankoopdatum. De aankoopwaarderegeling geldt alleen als je de aankoopwaarde kunt aantonen, bijvoorbeeld door een originele aankoopnota of dagafschrift.

Eigen risico

Je kunt een eigen risico kiezen. Het eigen risico is het bedrag dat je van de schade aan je eigen auto zelf betaalt. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie!
Je hebt de keuze uit:

 • Geen eigen risico
 • € 150
 • € 250
 • € 500

Soms krijg je geen vergoeding

In sommige gevallen krijg je geen vergoeding. En je hebt een eigen risico voor de autoverzekering.

Uitgebreidere Casco dekking?

Met de Casco beperktdekking ben je niet verzekerd voor schade aan je auto door een aanrijding of andere oorzaken dan diefstal, brand-, storm- en ruitschade. Wil je hier wel voor verzekerd zijn, kies dan voor Casco Allrisk.

Je Casco Beperkt autoverzekering afsluiten

Je autoverzekering snel en voordelig afsluiten, regel je eenvoudig online bij Ditzo. Je sluit de verzekering af voor een jaar. Daarna kun je op elk moment opzeggen. Je hebt wel een opzegtermijn van maximaal een maand. Bereken je premie.​​​