Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons


​​

Directe Schadeafhandeling

Als je schade hebt aan je auto, is dat heel vervelend. Je wil dan snel weten of de schade verzekerd is en deze zo snel mogelijk laten herstellen. Vanaf 1 juli 2021 kan dit in een aantal gevallen een stuk makkelijker en sneller. Vanaf die datum gaat de service ‘Directe Schadeafhandeling’ in. Dit is een gezamenlijke regeling van alle verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. De regeling zorgt ervoor dat je bij bepaalde schades aan je auto waarvoor een andere partij aansprakelijk is, gewoon terechtkunt bij je eigen verzekeraar. In dit geval Ditzo.

Wat verandert er?

  • Heb je schade aan je auto door een botsing met een ander motorrijtuig?
  • Én is het de schuld van de bestuurder van dat andere motorrijtuig?
  • Máár ben je zelf niet verzekerd voor schade aan je eigen auto? (dus heb je géén Casco Allriskdekking)?

Dan moest je voorheen zelf achter de schadevergoeding aan bij de verzekeraar van het andere motorrijtuig.

Vanaf 1 juli 2021 verandert dat. Voor schades die vanaf deze datum plaatsvinden heb je in dit geval de keuze om je door Ditzo te laten helpen bij het herstellen van de schade en de verdere afhandeling. Dat noemen we ‘Directe Schadeafhandeling’. Niet jij, maar Ditzo gaat dan achter de schadevergoeding aan bij de verzekeraar die het andere motorrijtuig heeft verzekerd. Als je hiervoor kiest, verloopt alles een stuk sneller en je kunt gebruik maken van alle voordelen die onze eigen schadeherstellers je kunnen bieden, zoals gratis vervangend vervoer.

Wat betekent dit voor jou als klant?

  • Met de service Directe Schadeafhandeling krijg je dus de keuze om dit soort schades door Ditzo te laten afhandelen, waardoor je niet zelf achter de schadevergoeding aan hoeft bij (de verzekeraar van) de aansprakelijke partij.
  • Voor de rest verandert er niets. Je meldt je schade gewoon via de normale weg en als wij je kunnen helpen via Directe Schadeafhandeling, laten onze schadebehandelaars dat weten en kun je ervoor kiezen hier gebruik van te maken. Hierdoor ben jij sneller geholpen en is de schade sneller hersteld!
​​

Meer informatie?

​​Meer informatie over hoe het werkt en in welke gevallen we je kunnen helpen met Directe Schadeafhandeling (en in welke niet), lees je hier​.​​

​​​​​​