Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Erkend herstelbedrijf​

​Vrijwel alle verzekeraars raden je aan om schade te laten herstellen door erkende schadeherstelbedrijven, omdat hiermee afspraken zijn gemaakt. Bijvoorbeeld over de wijze, duur en kosten van herstel. Wij hebben zulke afspraken met Schadegarant-herstelbedrijven.​

​​​

Schadegarant-bedrijven

Wij werken samen met herstelbedrijven die bij Stichting Schadegarant zijn aangesloten. Een aangesloten herstelbedrijf is een erkend herstelbedrijf. Je mag voor schadeherstel natuurlijk naar iedere garage, maar bij Schadegarant-herstelbedrijven ben je altijd zeker van een snelle en vakkundige reparatie van je autoschade.

Voordelen schadegarant

Alle grote dealers zijn aangesloten bij Schadegarant of werken samen met Schadegarant-herstelbedrijven. Een reparatie door een erkend herstelbedrijf laten uitvoeren, biedt verschillende voordelen:

 • S​chadegarant-bedrijven kunnen in de meeste gevallen direct aan het schadeherstel beginnen 
 • Schadegarant-bedrijven regelen de financiële afwikkeling rechtstreeks met de verzekeraar 
 • Je betaalt niets bij schadeherstel 
 • De reparatie doet geen afbreuk aan de merkgarantie van je auto 
 • Je krijgt bij Schadegarant-bedrijven garantie op de reparatie 
 • Je hebt recht op vervangend vervoer

Schadevergoeding bij schadeherstel

Bijna alle schades zijn verzekerd met onze Casco Allrisk Autoverzekering en diverse schades zijn verzekerd met onze Casco Beperkt Autoverzekering. Is je schade verzekerd en laat je deze herstellen? De kosten zijn:

 • € 0 bij reparatie door een Schadegarant-herstelbedrijf 
 • € 500 bij reparatie door een ander herstelbedrijf

Laat je je schade helemaal niet of niet door een geselecteerd herstelbedrijf repareren, dan verlagen wij je schadevergoeding dus met € 500. Tenzij:

 • Er sprake is van een noodreparatie in het buitenland waarbij reparatie door een geselecteerd herstelbedrijf in Nederland niet mogelijk is
 • Je de beschadigde auto inruilt zonder te repareren en je een vervangende auto koopt die je aansluitend bij ons verzekert

Eigen risico bij schadeherstel

Bij je Autoverzekering kun je kiezen voor een eigen risico. Heb je voor een eigen risico gekozen? Dan vind je dit bedrag op je polisblad. Dit kun je inzien via Mijn Ditzo. Je eigen risico trekken we van je schadevergoeding af. Dus laat je schade herstellen bij een geselecteerd herstelbedrijf en heb je een eigen risico van € 100 ? Dan betaal jij € 100 aan het herstelbedrijf.

Geselecteerd ruitschadeherstelbedrijf

Als je ruitschade wilt laten herstellen, verwijzen wij je door naar Glasgarant-herstelbedrijven. Ook met Glasgarant-bedrijven hebben wij afspraken, waardoor ruitvervanging jou niets kost.

Schadevergoeding bij ruitschade

Ruitschade is verzekerd bij onze Casco Beperkt en Allrisk Autoverzekering. Wij onderscheiden twee soorten ruitschade: schade die te herstellen is met een reparatie en schade die te herstellen is door vervanging van de ruit. De kosten:

 • € 0 bij reparatie of vervanging van een autoruit door een Glasgarant-herstelbedrijf, want we vergoeden de schade volledig
 • € 500 minder schadevergoeding bij reparatie of vervanging van een autoruit door een ander schadeherstelbedrijf

Eigen risico bij ruitschade

Heb je gekozen voor een eigen risico? Die geldt niet voor de schadevergoeding die wij uitkeren voor reparatie van een autoruit of panorama- of zonnedak. Wel geldt het eigen risico bij vervanging van een autoruit of panorama- of zonnedak. Bij vervanging betaal je jouw eigen risico aan het ruitschadeherstelbedrijf.

Hoe meld je schade?

Meld eerst de schade bij ons en geef aan bij welke partij je de schade laat herstellen. Wij wikkelen jouw schade rechtstreeks af met het herstelbedrijf. Je bent wel de opdrachtgever van het herstelbedrijf, maar je hoeft geen geld voor te schieten.

Vind geselecteerde autoschadeherstelbedrijven bij jou in de buurt.

Gevolgen voor no-claimkorting

Het claimen van ruitschade heeft geen invloed op je bonus-maluskorting. Claim je een autoschade die door jezelf of door vandalisme is veroorzaakt? Dan ga je het volgende verzekeringsjaar per schadeclaim vijf treden omlaag. Dit heeft via de bonus-malusregeling gevolgen voor jouw premie.

​​