Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Ditzo no-claimladder​​

‘No-claimladder’, ‘bonus-malus ladder’… Het is allemaal hetzelfde. Maar wat is het dan precies?

De premie van je Ditzo Autoverzekering wordt onder andere bepaald door je opgebouwde schadevrije jaren. Die opgebouwde schadevrije jaren bepalen op welke trede je staat op de ladder. En die trede bepaalt weer je korting op de premie. En uiteraard geldt: hoe hoger je op de ladder staat, hoe hoger de korting is die je krijgt.

Schadevrije jaren bepalen

Het aantal schadevrije jaren dat je hebt, wordt bepaald door het aantal jaren dat jij een auto verzekerd hebt en het aantal schades dat je in die tijd door jouw schuld veroorzaakt hebt.

Sluit je dus voor het eerst een autoverzekering op jouw naam af, dan heb je nog geen schadevrije jaren. Je start dan echter bij Ditzo niet op trede 0, maar op trede 5. Daarbij hoort een kortingspercentage van 50%. Voor elk jaar dat je geen schade hebt, geven we je er een schadevrij jaar bij en stijg je een trede op de ladder. En loopt je korting dus op.

Schade gereden

Heb je wel schade gereden en hebben wij deze moeten vergoeden? Dan val je het volgende verzekeringsjaar 5 treden terug op de ladder. Ben je dus dit jaar verzekerd bij Ditzo op trede 10 met 66% korting? Dan sta je in het jaar na zo’n schade op trede 5 met 60% korting. Had je een schade die te verhalen is op iemand anders? Of is je auto gestolen of had je ruitschade? Dan val je niet terug op onze ladder.

Elk jaar een nieuwe premie

Ieder jaar dat je een of meerdere treden op de ladder stijgt of daalt, krijg je dus een nieuwe premie. Je hoeft hiervoor geen contact op te nemen; dat gebeurt vanzelf. De hoogste korting die je kunt krijgen is 75%!

Onze no-claimladder 

Nieuwe vaststelling van schadevrije jaren

Sinds 2016 is er een landelijke richtlijn voor het terugvallen in schadevrije jaren. Je valt terug als je een schade meldt die niet verhaalbaar is op een andere partij (een schuldschade). Hierbij geldt dat als je 15 of meer schadevrije jaren hebt, je direct terugvalt naar 10. Dit zijn je zuivere schadevrije jaren. We zijn verplicht om deze 10 jaren te registreren in de database Roy-data. Dit geldt alleen als je jouw autoverzekering bij Ditzo stopzet.

Hoe werkt het als je bij Ditzo blijft?

Laat je je verzekering bij ons doorlopen, dan verandert er gelukkig niets. Bij de jaarlijkse verlenging van je autoverzekering blijven we de korting op je premie volgens onze no-claimladder berekenen. Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd, is pas belangrijk als je overstapt naar een andere verzekeraar. Die bepaalt jouw premie op basis van het aantal schadevrije jaren volgens de vernieuwde tabel schadevrije jaren​.​​