Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Autoverzekeringen: welke dekkingen bestaan er?

​Als je een autoverzekering afsluit, kom je allerlei termen tegen als WA dekking, Casco Beperkt en Casco Allrisk. Kan ingewikkeld klinken! Wat betekenen deze termen? En wat is het verschil? Je kunt natuurlijk alleen zelf de beste keuze maken voor een autoverzekering, maar we geven je graag meer uitleg.

De drie belangrijkste dekkingen

Als je in Nederland een auto hebt, is het verplicht om een WA dekking af te sluiten. Welke autoverzekering je ook kiest, daar zit dus altijd WA dekking bij. Daarmee is schade die jij met je auto aan andere personen of aan hun eigendommen toebrengt, verzekerd. Schade aan je eigen auto is dan niet verzekerd. Als je kiest voor een casco dekking, is schade aan je eigen auto ook (deels) verzekerd. Je kunt hierbij kiezen uit twee verschillende dekkingen: Casco Beperkt of Casco Allrisk.

Wat is het verschil tussen Casco Beperkt en Casco Allrisk?

Het verschil tussen Casco Beperkt en Casco Allrisk is de mate waarin schade aan je eigen auto is verzekerd. Met Casco Beperkt ben je al voor een belangrijk deel verzekerd tegen schade aan je eigen auto. Denk aan ruitschade, brandschade, stormschade en diefstal. Wil je ook een vergoeding als je auto schade oploopt door andere oorzaken, zoals een aanrijding, botsing of van de weg raken? Dan kun je voor Casco Allrisk​ kiezen.

De Ditzo Autoverzekering samengevat

 
Dekking Verzekerd
Dekking
WA
Verzekerd
Schade die je met je auto toebrengt aan anderen
Dekking
WA + Casco Beperkt*
Verzekerd
Schade die je met je auto toebrengt aan anderen + schade aan je eigen auto (ruitschade, brandschade, stormschade en diefstal)
Dekking
WA + Casco Allrisk**
Verzekerd
Schade die je met je auto toebrengt aan anderen + schade aan je eigen auto (naast ruit-, brand-, stormschade en diefstal, ook voor schade door aanrijding, botsing of van de weg raken)
* Ook wel genoemd: WA Extra, WA Mini Casco, WA +
** Ook wel genoemd: WA + Volledig Casco, WA + Casco, Volledig Casco 

 

Welke verzekering moet ik kiezen?

Welke van de drie dekkingen je het beste kunt kiezen, hangt af van de leeftijd en waarde van je auto. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie is. Als je een oude auto hebt die niet meer zoveel waard is, is het misschien zonde om de meest uitgebreide dekking te kiezen. In verhouding krijg je weinig uitbetaald als je auto (grote) schade oploopt. Als je een lagere dekking kiest, is het wel goed om te bedenken of je eventuele schade aan je eigen auto zelf zou kunnen betalen.

Richtlijn

We kunnen je geen advies geven welke dekking je het beste kunt afsluiten. Je kent zelf je eigen situatie het beste. Wel hebben we voor je gekeken wat ‘onze autobezitters’ het vaakst afsluiten. Mogelijk geeft het je een richtlijn:

  • Bezitters van auto’s die 0 tot 5 jaar oud zijn, kiezen het vaakst voor WA + Casco Allrisk
  • Bezitters van auto’s die 6 tot 8 jaar oud zijn, kiezen het vaakst voor WA + Casco Beperkt
  • Bezitters van auto’s van 9 of ouder, kiezen het vaakst voor alleen WA

Aanvullende dekkingen

Naast het kiezen van WA, WA + Casco Beperkt of WA + Casco Allrisk, kun je bij de Ditzo Autoverzekering ook kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen.

  • Schade Inzittenden
  • Rechtsbijstand Motorrijtuigen
  • Extra accessoires boven € 1.000
  • Pechhulp​