Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Because i'm appy: 14 handige apps voor je stedentrip :)

30 aug 2017

De zomervakantie is voorbij, tijd om een stedentripje te boeken. Lekker een lang weekend weg naar een mooie stad om toch eventjes dat vakantiegevoel weer te hebben. Om er voor te zorgen dat je het maximale uit je stedentrip haalt, hebben we een paar handige gratis apps voor je verzameld.

Door Gast

Gast blogger

​Vergelijk je prijs en ga voordelig op reis

Hoe minder je uitgeeft aan je reis zelf, hoe meer geld je overhoudt om tijdens je tripje uit te geven. Gelukkig zijn er genoeg vergelijkings-apps die je kunnen helpen zo voordelig mogelijk een ticket te boeken. Ga je met het vliegtuig? Met de apps van Momondo en SkyScanner kun je heel makkelijk zien op welke dagen en met welke luchtvaartmaatschappijen je het goedkoopste vliegt. Ga je liever met de bus? Dan kun je via CheckyMyBus zien welke busmaatschappijen er naar je bestemming rijden en wat dat je kost. Ga je liever over het spoor, dan kun je via de NS International-app je treinkaartje boeken, maar ook de app van Interrail is heel handig. Ook als je geen Interrailkaart hebt. Wil je liften? Download dan BlaBlaCar om een liftbuddy te vinden.
 

Voulez-vous coucher?

Een fijne plek om te slapen is een belangrijk deel van een stedentrip. Slaap je graag in een hotel, dan kun je via de apps van Booking.com en Trivago snel ontdekken welk hotel in die ene leuke wijk ligt. Want ook voor een overnachting tijdens een citytrip geldt natuurlijk: locatie, locatie, locatie. Heb je liever geen continental ontbijt voor 15 euro? Dan is AirBnB een uitkomst.
 

Special price for you

Een toeristisch tripje maken is leuk. Maar je wil natuurlijk niet als toerist gezien worden. Voor je het weet bespringen de ‘special price for you’-verkopers je. Gelukkig hoef je niet meer met een grote plattegrond of een vuistdikke reisgids rond te lopen. Alles wat je nodig hebt past gewoon op je telefoon. Dankzij Google Maps weet je overal de weg. Heb je liever kaart en reisgids in 1, dan is Triposo je nieuwe beste vriend. De app biedt interessante informatie over de stad waar je bent en geeft routebeschrijvingen naar de belangrijkste toeristische trekpleisters.
 

Walk like an Egyptian

Om het beste te voelen hoe het is om in een stad te leven, kun je het beste de dingen doen die de locals doen. In de app Time to Momo staan handige tips van locals uit 33 europese steden. En als je dan toch local gaat, negeer de Hop on-Hop off-bus en neem het openbaar vervoer. Met Moovit heb je een routeplanner voor het openbaar vervoer in bijna heel de wereld op je telefoon staan.
 

Verzekerd van een fijne vakantie

Heb je een doorlopende reisverzekering bij Ditzo? Dan is het ook wel zo handig om WhatsApp te downloaden en onze nummers op te slaan. Wil je schade melden of iets anders vragen? Dan kan je dat direct via WhatsApp doen. Bij spoed neem je natuurlijk telefonisch contact met ons op via nummer +31 30 699 07 08, 24 uur per dag.
 
Wat is jouw favoriete stad voor een stedentrip? Reageer op Facebook.
 

Door Gast

Gast blogger