Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

6 tips voor buiten bewegen in de lente

28 apr 2022

Het is lente, je merkt het aan alles. De natuur maakt zich weer op voor een mooie zomer. Maar wij mensen ook. Net als de natuur bloeien veel mensen in het voorjaar weer op. We komen weer in beweging! 

De lente is de periode waarin we meer bewegen. We zijn meer buiten actief. We springen op de fiets om een terrasje te pakken of maken een wandeling na het avondeten. De lente is het ideale seizoen voor allerlei sportieve buitenactiviteiten. Ditzo zette de 6 leukste voor je op een rij. 

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​

1. Wandelen, wandelen en nog eens wandelen

Met de komst van de lente kunnen we de winter weer afsluiten. Heb je weinig beweging gehad de afgelopen maanden, begin dan in de lente met wandelen. Terwijl je geniet van de natuur of het prachtige historische centrum van jouw favoriete stad, wandel jij je fit! Je kunt alleen op pad gaan, met een vriend(in) of deelnemen aan een georganiseerde tocht. Doen!

​​

2. Skaten

Skaten is een typische sport die veel in het voorjaar en de zomer wordt beoefend. Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, kunnen de skates weer onder. Met de zon op je gezicht zoeven over het asfalt, heerlijk toch?! Het is bovendien ook nog eens goed voor je benen en billen. Skaten kun je met een groepje doen, maar ook gewoon alleen met een rustig muziekje of fijne podcast. Vergeet je bescherming niet!

3. Touwtje springen

Vond jij touwtje springen vroeger ook altijd zo leuk om te doen? Wat let je om het springtouw weer eens te pakken? Het is een goede manier om je uithoudingsvermogen en conditie op te bouwen. Met deze intensieve workout ga jij fit de zomer in. Touwtje springen is ideaal voor in de lente!

4. Frisbeeën

Frisbeeën is wellicht niet dé lente sport waar je zo 1, 2, 3 aan denkt. Verzamel wat mensen die deze ongedwongen activiteit met je willen gaan doen. Met z’n tweeën of strijdlustig in teams. Lekker op het gras of op het strand. Om de frisbee te vangen, trek je automatisch sprintjes. Frisbeeën is dus eigenlijk een vorm van intervaltraining. Wist je trouwens dat frisbeeën een officiële sport is?

5. Fietsen & hardlopen

Echte fiets- en hardloopfanaten wachten natuurlijk niet tot het lente wordt om hun favoriete activiteit uit te voeren. Die beoefenen hun sport het hele jaar door. Behoor jij niet tot die fanaten, maar wil je wel wat meer bewegen? Dan is hardlopen en/of fietsen in de lente een perfect begin. Lekker actief bezig zijn in de frisse buitenlucht terwijl je werkt aan je conditie en je lichaam. Wil je graag beginnen met hardlopen, maar weet je niet goed hoe je moet starten? Doe mee aan onze 5 of 10 kilometer hardloopchallenge! 

6. Kanoën

Kanoën is de ideale activiteit voor in het voorjaar (en de zomer). Lekker peddelen door het water en genieten van het lentezonnetje. Huur eens een kano en vaar langs de mooiste plekjes van Nederland terwijl je je lichaam aan het werk zet. Zo vang je twee vliegen in één klap. Je zult merken dat je ondanks de inspanning op het water helemaal ontspannen de kano uitstapt.​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel