Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Aanrijding auto

Aanrijding met de auto

29 aug 2018

​Betrokken raken bij een auto-ongeluk kan iedereen overkomen, ook de beste chauffeurs. Wat moet je precies doen na een verkeersongeval? Ons advies: inventariseer de situatie, noteer contactgegevens van getuigen, maak foto’s, vul het schadeformulier in en stuur deze op.​

Door Gast

Gast blogger

​​

Zorg voor een veilige situatie

Als de auto’s nog kunnen rijden, probeer deze dan zo snel mogelijk naar een veilige plek te rijden. Als je auto niet meer kan rijden, maar je bent zelf wel ongedeerd, zorg dan dat je zo veilig mogelijk staat. Ben je op de snelweg, trek dan je veiligheidshesje aan en ga in de rechterberm staan. Nooit op de vluchtstrook en als het kan achter de vangrail. Bel als er gewonden zijn direct 112.

Is je airbag door de aanrijding geactiveerd? Dan kan het zijn dat er rook uit de airbag komt. Dit hoeft dus niet per se uit de motor afkomstig te zijn. Probeer hier wel zo min mogelijk mee in aanraking te komen, want de rook kan je ogen, huid en luchtwegen irriteren.

Noteer contactgegevens van getuigen

Zijn er getuigen van de aanrijding? Vraag dan of je hun naam en adres mag opschrijven en als het mogelijk is hun kentekens. Deze gegevens kun je ook op het schadeformulier kwijt. Blijkt tijdens de behandeling van de schadeclaim dat een verklaring van een getuige noodzakelijk is? Dan neemt de schadebehandelaar van ons contact met deze getuige op.

Maak foto’s van de situatie

Bekijk welke schade er is ontstaan. Heb je een camera of telefoon met camera bij de hand, neem dan meerdere foto’s van de situatie uit verschillende hoeken. Bij complexe schadegevallen kan de situatie ter plaatse belangrijk zijn om te bepalen wie er schuldig was. En dat is een stuk lastiger als de voertuigen zijn weggesleept.

Vul het schadeformulier in

Vervolgens is het belangrijk om een Europees Schadeformulier in te vullen. Wij geven je graag meer informatie over het invullen van het Europees Schadeformulier. Ook kun je de schade met je smartphone of tablet melden via Mobiel Schade Melden of de mobielschademelden.nl-app. Daarvoor moet ook de tegenpartij een telefoon bij zich hebben.

Schade melden bij Ditzo

Meld de schade na een verkeersongeval altijd zo snel mogelijk. Hoe je de schade ook meldt, wij zorgen dat wij je melding snel in behandeling nemen. Want een verkeersongeval is al vervelend genoeg.

  • WhatsApp (06 - 516 777 01)
  • Schademelden Online (Mijn Ditzo)
  • Telefoon (030 - 699 79 30)

Waar schade herstellen?

Je hebt financieel voordeel als je je schade laat herstellen door een erkend herstelbedrijf. Wij hebben afspraken met Schadegarant-herstelbedrijven​, over bijvoorbeeld de kosten van schadeherstel. Door deze afspraken betaal je bij deze bedrijven minder of zelfs niets als je schade laat repareren. Bovendien ben je bij deze bedrijven zeker van kwaliteit en een snelle afwikkeling.

Voordelen van schadegarant

Alle grote dealers zijn aangesloten bij Schadegarant of werken samen met Schadegarant-herstelbedrijven. Een reparatie door een Schadegarant-bedrijf laten uitvoeren biedt verschillende voordelen:

  • Je bent zeker van een vakkundige reparatie
  • Schadegarant-bedrijven kunnen in de meeste gevallen direct aan het schadeherstel beginnen
  • Schadegarant-bedrijven regelen de financiële afwikkeling rechtstreeks met de verzekeraar
  • Je betaalt bij schadeherstel geen of een lager eigen risico
  • Een reparatie uitgevoerd door een Schadegarant-bedrijf doet geen afbreuk aan de merkgarantie van je auto
  • Je krijgt bij Schadegarant-bedrijven garantie op de reparatie
  • Je hebt recht op een vervangende auto

Schadeformulier downloaden

Het is handig om altijd een Europees Schadeformulier in je auto te hebben als je onderweg bent. Heb je geen schadeformulier (meer)? Download dan hier een Europees Schadeformulier. Print hem uit en leg een exemplaar in je auto.


Door Gast

Gast blogger