Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Je kind op kamers? Is een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig?

De introductieweken zijn begonnen en veel studenten maken kennis met een nieuwe studie en een nieuwe stad. En veel van deze eerstejaars gaan voor het eerst op kamers. Heb jij ook een kind dat het warme nest gaat verlaten? Dan is er veel te regelen, ook op verzekeringsgebied. Je denkt bijvoorbeeld aan een aansprakelijkheidsverzekering, maar is dat altijd wel nodig?

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

Aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht

​Het is volgens de wet niet verplicht een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Maar… het is wel handig. Want met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je schade die je per ongeluk veroorzaakt​ aan iemand anders of de spullen van iemand anders (en waarvoor je aansprakelijk bent). Dus als je studentenzoon-met-kater zijn fiets per ongeluk tegen de auto van de professor rijdt. Of als hij wodka-redbull knoeit terwijl hij meebouncet op Martin Garrix.

Wel of geen extra aansprakelijkheidsverzekering?

Gelukkig is het niet altijd nodig een extra aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Kijk eerst maar eens in de voorwaarden van je eigen aansprakelijkheidsverzekering. Soms is je uitwonende kind gewoon meeverzekerd op jouw aansprakelijkheidsverzekering. Zoals bij Ditzo. Uiteraard moet wel op je polis staan dat kinderen meeverzekerd zijn. En je zoon of dochter moet binnen Europa wonen, nog niet getrouwd zijn en ingeschreven staan in het Nederlandse bevolkingsregister. 

Direct de aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Met de Ditzo Aansprakelijkheidsverzekering ben je wereldwijd verzekerd. Je kunt kiezen voor een verzekerd bedrag van maximaal € 1.250.000 of € 2.500.000 per schadegeval. Interesse? Bekijk de premie​ en sluit de aansprakelijkheidsverzekering direct af!​​


Door Christel

Miss engagement

Over Christel