Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel handig!

​​Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af om je te verzekeren voor schade die je per ongeluk maakt aan (de spullen van) een ander. Maar wat zijn precies de voordelen van deze verzekering en waarvoor ben je nou eigenlijk verzekerd?

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

Een aansprakelijkheidsverzekering is, in tegenstelling tot een WA verzekering, niet verplicht. De WA verze​kering geldt voor je auto​ en deze verzekering is wettelijk verplicht. (Wettelijke aansprakelijkheid). De aansprakelijkheidsverzekering sluit je af om je te verzekeren voor schade die je per ongeluk maakt aan (de spullen van) aan een ander.

Oops! Verzekerd voor schade aan een ander

Tijdens een feestje krijg je de slappe lach door een grap van een vriend, daardoor laat je je wijnglas per ongeluk vallen, nét op het dure vloerkleed. Of je zoontje schopt een bal door de ruit tijdens het voetballen op straat. Als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, ben je verzekerd voor schade die je per ongeluk toebrengt aan iemand (of zijn/haar spullen).

Niet jouw schuld, toch aansprakelijk

Soms is iets niet jouw schuld, maar ben je toch aansprakelijk. Tijdens een herfststorm waait een dakpan van jouw huis en komt terecht op de auto van de buren. Dan ben je hiervoor aansprakelijk, ondanks dat jij het niet zelf veroorzaakt hebt. De kosten kunnen dan hoog oplopen.

Voor wie geldt een aansprakelijkheidsverzekering?

Met de Ditzo Aansprakelijkheidsverzekering kies je zelf wie je wilt verzekeren, alleen jezelf, ook je partner en je kinderen. Heb je kinderen, dan zijn zij zelfs als ze meerderjarig zijn en voor studie of stage uitwonend zijn binnen Europa verzekerd! Ook is schade door je tuinman, oppas, logees en huisdieren meeverzekerd.

Wat zijn de voordelen?

  • Je bent wereldwijd verzekerd
  • Je tuinman, oppas, logees en huisdieren zijn ook verzekerd 
  • Ook verzekerd voor vriendendienst​
  • Keuze uit een verzekerd bedrag van € 1.250.000 of € 2.500.000

Jouw aansprakelijkheidsverzekering direct afsluiten?

Vul je gegevens in, kies wie je wilt verzekeren en het eigen risico. Je kunt kiezen uit € 0, € 100 of € 500. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie van de aansprakelijkheidsverzekering is. Meteen een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten​? Je sluit al een aansprakelijkheidsverzekering af vanaf € 2,40 per maand.​​​​


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther