Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Abonnementskosten huisarts

Ook als je nooit bij de huisarts komt, betaal je abonnementskosten

22 feb 2017

“Ik ben helemaal niet bij de huisarts geweest en toch wordt er gedeclareerd! Hoe zit dit?” 
 
Dit is een veel gehoorde vraag van onze klanten. Het klopt toch echt. Huisartsen mogen sinds 2006 per klant een abonnementstarief in rekening brengen, ook al kom je nooit bij de huisarts.

Door Gina

Online goeroe

Over Gina
De huisartsen declareren dit per kwartaal aan ons. Het bedrag is onder meer afhankelijk hoe oud je bent, of je chronisch ziek bent en in welke wijk je woont. De kosten zijn ook wettelijk vastgesteld. Als een huisarts een hoger bedrag declareert aan ons, dan betalen wij het wettelijk tarief. De extra kosten hoef je ook niet te betalen.
 

Geen eigen risico

Ook gaan deze kosten niet af van je eigen risico. De abonnementstarieven zijn in het leven geroepen om de beschikbaarheid en kwaliteit van huisartsen te garanderen. In 2017 gaat het om de volgende tarieven: € 14,99 per kwartaal voor een persoon onder de 65 jaar. In bepaalde postcodewijken mag de huisarts € 16,66 per persoon declareren. Daarnaast zijn er nog wat andere kosten die een huisarts mag declareren. Dit hangt af of een huisarts meedoet aan een speciaal programma of als een patiënt chronisch ziek is.
 
Heb je een Ditzo Zorgverzekering? In Mijn Zorgverzekering kun je dan zien hoeveel jouw huisarts declareert. Ga hiervoor naar het tegeltje Declaratieoverzicht.

Door Gina

Online goeroe

Over Gina