Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Alarmeisen autoverzekering

Alarmeisen bij een autoverzekering

13 sep 2018

​Heb je een Casco Beperkt of Allrisk Autoverzekering? Dan kan het zijn dat je auto voorzien moet zijn van een anti-diefstalsysteem, oftewel een beveiligingssysteem of alarmsysteem. Dit is afhankelijk van de oorspronkelijke cataloguswaarde en de leeftijd van je auto.​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Waarom zijn er alarmeisen?

Om het aantal gevallen van diefstal en inbraak in auto’s omlaag te krijgen, stellen verzekeraars steeds hogere beveiligingseisen aan auto’s met een Casco Beperkt of Allrisk Autoverzekering. Hoe minder wij hoeven uit te keren, hoe lager de premie voor iedereen.

Erkende beveiligingssystemen

Voor de beveiligingseisen gaan wij uit van VbV-SCM goedgekeurde beveiligingssystemen. Dit zijn anti-diefstalsystemen met een certificaat van Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (Kiwa SCM). De Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) stelt kwaliteitseisen op voor de verschillende certificaten.

VbV-SCM goedgekeurde beveiligingssysteem

Een anti-diefstalsysteem met het VbV-SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging:

  • Is goedgekeurd door het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV)
  • Is geïnstalleerd door een inbouwbedrijf dat door het VbV is erkend;
  • Beschikt over een certificaat dat is afgegeven door de Stichting Certificering Motorijtuigbeveiliging (Kiwa SCM)

Wanneer geen alarmeisen?

Bij ons hoeft je auto geen alarmsysteem te hebben als je alleen WA verzekerd bent. Dat het niet vereist is, betekent niet dat het niet van belang kan zijn. Bij een WA autoverzekering is diefstal niet verzekerd. Diefstal van je auto is dan dus je eigen risico. Een alarmsysteem verkleint de kans op diefstal aanzienlijk en kan dus ook dan van groot belang voor jou zijn.

Wanneer wel vereist

Met een Casco Beperkt of Allrisk Autoverzekering ben je verzekerd tegen schades als gevolg van (poging tot) diefstal, inbraak of joyriding. In bepaalde gevallen is hiervoor een alarmsysteem verplicht. Of jij verplicht bent om een alarmsysteem in je auto te hebben, vind je op je polisblad. Daar lees je ook welk beveiligingssysteem in je auto moet zitten. En wat je verplichtingen zijn. Je polisblad vind je in Mijn Ditzo​.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther