Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Alexander over zuinig zijn en cybercrime

​We hebben nogal wat ex-geschiedenisstudenten bij Ditzo. Geen idee of dat komt door hun exotische studie of misschien door hun gemeenschappelijke passie voor verzekeringen ;-) Alexander de Lepper liep tijdens zijn studie geschiedenis stage in San Francisco, op een vliegdekschip uit de 2e wereldoorlog. Hij bracht daar het leven van de zeeman in kaart en ontwierp als een echte gids een rondleiding over het schip. Inclusief verhaal over de ‘navy-shower’. Zijn baan bij Ditzo is niet zo spannend als vliegdekschepen, maar ondanks het imago vindt hij verzekeraars allesbehalve saai. Producten zijn constant in ontwikkeling en hij ziet de uitdaging van het inspelen op deze vernieuwingen. Drones, zelfrijdende auto’s en 3D-printers vindt hij supertof. Maak kennis met Alexander a.k.a. Ali.

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

​Na zijn studie geschiedenis vond Alexander geen baan in zijn vak en liet hij zich detacheren in het bank- en verzekeringswezen. In februari 2013 kwam hij bij a.s.r. terecht en in december 2015 maakte hij de overstap naar Ditzo. Na Dijon hebben we met Alexander dus nog een collega met een geschiedenis-achtergrond. Alexander legt uit dat door zijn studie hij de dingen in een breder geheel kan bekijken en de kernpunten snel ziet. Dat is handig voor iemand die zich bezig houdt met het ontwikkelen van nieuwe producten, het aanpassen van regels voor nieuwe klanten en hoe schade voorkomen kan worden.

Zuinig op je spullen

Alexander vindt niet dat een verzekeraar alle schade maar klakkeloos moet betalen. En dat komt goed uit, want bij Ditzo vinden we het logisch dat je zuinig op je spullen bent en je zoveel mogelijk doet om schade te voorkomen. Goed onderhoud zou dan ook een onderdeel van de voorwaarden moeten zijn. Heb je een keer schade, dan zijn we er natuurlijk voor je, maar als je 3x per jaar allerlei kleine schades meldt die je best had kunnen voorkomen, dan vinden we dat we je daar op mogen wijzen en dat we daar iets aan kunnen doen. Zo voorkomen we dat onze andere klanten lijden onder het gedrag van een klein aantal veel claimende klanten, en hoeft de premie niet omhoog.

Mogelijkheden

Iemand die in korte broek gaat hiken in de jungle van Costa Rica gaat niet uit van worst-case scenario’s. En zo is Alexander ook in zijn werk. Hij is geen doemdenker en ziet niet snel beren op zijn weg. Hij denkt liever in mogelijkheden dan in beperkingen. En dat is een goede eigenschap in de dagelijkse hectiek van Ditzo waar constant verbeteringen worden doorgevoerd en nieuwe ideeën opborrelen. Collega´s roemen zijn Brabantse gezelligheid en zijn eigenzinnige uitspraken.

Cybercrimeverzekering

Alexander wordt helemaal enthousiast als hij over de zelfrijdende auto praat. Hij is dol op nieuwe gadgets en technologische vernieuwingen en vindt het een uitdaging om na te denken over hoe een verzekeraar om moet gaan met al die nieuwigheden. Neem nou de 3D-printer, wat als een consument zelf een waterflesje maakt en dat daar wat mee gebeurt. Wie is dan aansprakelijk? Een verzekering die hij heel graag zou willen ontwikkelen is een cybercrimeverzekering. Daar zou hij zijn tanden wel in willen zetten. Net als in cheesecake trouwens, een echte guilty pleasure van hem. Ali, say Cheese!

Weet jij wat een ‘navy-shower’ is? Laat het ons weten op onze Facebookpagina.


Door Christel

Miss engagement

Over Christel