Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Kom niet van een koude ker(st)mis thuis!

23 dec 2015

​​Op feestdagen slaan inbrekers vaker hun slag. Er wordt op deze dagen gemiddeld anderhalf tot twee keer zo vaak ingebroken en tijdens Kerst en Oud & Nieuw is het helemaal prijs. Niet heel gek, als je bedenkt dat veel mensen de feestdagen niet thuis doorbrengen, maar bij familie of vrienden. Heel gezellig natuurlijk! Minder gezellig is het als je bij thuiskomst ziet dat je huis is leeggehaald. Dan kom je letterlijk van een koude ker(st)mis thuis!

Door

Daarom hebben we voor jou een aantal tips op een rij gezet, waarmee je de kans op een bestolen kerst verkleint:
 
1. Maak van je huis geen etalage
Leg waardevolle spullen zoals sieraden of laptops niet vol in het zicht. Vergeet daarbij niet je mooi ingepakte kerstcadeaus. Die zijn ook interessant voor een inbreker.
 
2. Vermeld nooit op social media dat je weg bent
Ook al is het maar voor een nachtje, vermeld nooit dat je een avond of nacht weg bent van huis. Want ook inbrekers maken gebruik van Facebook.
 
3. Doe net alsof je wel thuis bent
Zet de radio aan, laat wat kopjes en tijdschriften slingeren en doe voordat je weggaat een aantal lampen aan. Hoe meer je huis is verlicht, hoe kleiner de kans dat er iets wordt ‘verduisterd’.
 
4. Vertel de buren dat je niet thuis bent
Vraag je goede buur om een extra oogje in het zeil te houden. Mocht je zelf met de auto weggaan, kan het handig zijn om aan je buren te vragen of zij hun auto of de auto van de visite op jouw oprit willen zetten.
 
5. Sluit je huis goed af
Het ligt voor de hand, maar het kan nooit kwaad om nog eens een rondje te maken om te kijken of alle ramen en deuren goed op slot zitten. Kijk dan ook gelijk eventjes of alle waardevolle spullen uit het zicht zijn!
 
6. Sluit een goede inboedelverzekering af
Met de Ditzo Inboedelverzekering zijn je spullen in je huis goed verzekerd tegen diefstal. En niet alleen in je huis, maar ook in de berging of garage.
 
En tot slot misschien wel de beste tip…
 
7. Laat je lastige zoontje thuis
De film Home Alone heeft bewezen dat dit inbraakpreventie nummer 1 is ;)
 
Een veilige kerst toegewenst!

Door