Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Hardlopen met een activity tracker

Als we gaan hardlopen dan doen we dit natuurlijk om bepaalde prestaties te bereiken. We vinden het telkens weer leuk om onszelf uit te dagen en nieuwe prestaties te behalen. Steeds meer hardlopers willen dit allemaal heel nauwkeurig bijhouden en een oplossing hiervoor is hardlopen met een activity tracker. Dit is een slim apparaat dat met sensoren bijhoudt hoeveel stappen je hebt gemaakt en ook het aantal calorieën dat je hebt verbrand registreert.​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Een activity tracker kan je helpen met het ontdekken waar je limiet ligt. Want deze kan laten zien hoe hoog je hartslag is en of je dus tegen je maximale hartslag aan zit, en moet afremmen of juist een tandje bij kan zetten.

Ook is een activity tracker een geweldige motivatie om in beweging te blijven en je prestaties te verbeteren. Wil jij gezonder leven, dan is een activity tracker een goed begin om inzicht te krijgen in je mate van activiteit gedurende de dag.

Activity tracker apps

De activity tracker kun je eenvoudig connecten met een standaard-app op je smartphone. Naast een standaard-app is het bij de meeste trackers ook mogelijk om deze te koppelen aan bekendere apps. Denk bijvoorbeeld aan Runkeeper, Runtastic, Strava en Map my run. Deze apps kunnen natuurlijk al via de smartphone diverse gegevens meten, maar vaak zijn deze niet zo nauwkeurig. Ook kunnen ze bijvoorbeeld geen hartslag meten. Koppel de app aan een activity tracker voor het verkrijgen van nauwkeurige metingen zoals je hartslag en verbrande calorieën.

Activity tracker met hartslagsensor

Activity trackers met een hartslagsensor meten gedurende de dag en nacht je hartslag. Naast dat dit een goed overzicht geeft van het niveau van je hartslag gedurende de dag, kan de tracker accurater het aantal verbrande calorieën meten en kan je effectiever trainen nu je je normale hartslag weet en je maximale hartslag kan bepalen.

Motiveren om doelen te halen

Als je motivatie nodig hebt om je doelen te bereiken of beloond wil worden dan kan je a.s.r. Vitality uitproberen. Met a.s.r. Vitality krijg je iedere week een weekdoel en als je deze haalt dan kan je een weekbeloning uitkiezen. Je kan kiezen uit verschillende cadeaubonnen zoals Bol.com, Zalando en Intersport.

Met een activity tracker kan je nauwkeuriger je activiteiten bijhouden en je punten verdienen. Via a.s.r. Vitality kan je ook een activity tracker kopen en deze in 24 maanden volledig terugverdienen! Je kan kiezen uit een FitBit of Apple Watch.​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel