Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
apps stedentrip

Boek snel en goedkoop je ideale stedentrip: 7 handige apps

13 sep 2019

De zomervakantie zit er weer op. Tijd om een stedentrip te boeken. Of je nu naar Berlijn, Bologna, Basel of Breda gaat, deze apps helpen je al voor vertrek te besparen op je stedentrip. Zo houd je meer geld over voor op reis.​​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Reis voor de beste prijs

Een stedentrip begint meestal met je vervoer boeken. Of je nu liever door de lucht, over het spoor of via de weg reist, er zijn verschillende apps die je kunnen helpen om het voordeligste ticket naar je bestemming te vinden. Via Momondo en Skyscanner kun je gemakkelijk prijzen van vliegtickets, hotels en autoverhuur vergelijken. Reis je liever met de bus of met de (hogesnelheids)trein? Dan is GoEuro het installeren waard. Via deze app kun je niet alleen de prijzen van hogesnelheidstreinen vergelijken, maar vind je ook wat het boemeltreintje van Avances-sur-Mer naar Bad Touristenfalle kost. Daarnaast kun je via de app prijzen vergelijken van busmaatschappijen als Flixbus, Eurolines en Ouibus.

Bed, better & breakfast

Bij een beetje stedentrip hoort een overnachting. Of je nu het liefst bij iemand thuis op de bank slaapt, een huis huurt van een ‘local’, Bed & Breakfasts spaart of je in de watten laat leggen in het 5-sterren Grand Hôtel Budapest: er is altijd wel een app die je helpt je de slaapplaats van je dromen te vinden. Via AirBnB kun je overnachten in het huis van iemand die in de stad zelf woont. Slaap je liever in het huis van een ‘local’ met de lokale bewoner er nog in? Installeer dan eens de app van Couchsurfing op je telefoon. Daar bieden mensen hun bank aan voor een overnachting. Best gezellig. Via Booking.com kun je gemakkelijk prijzen van hotels en Bed & Breakfasts vergelijken. Vergelijk je graag hotelvergelijkers? Via Trivago vergelijk je vergelijkers om zo écht de laagste prijs voor het hotel van je dromen te vinden. Ook wanneer je een stedentripje naar een Nederlandse stad als Zoetermeer of Lelystad boekt.

Vergeet je reisverzekering niet

Je gaat er natuurlijk vanuit dat er niets vervelends gebeurt tijdens je stedentrip. Maar toch kan het gebeuren dat je vakantie onverhoopt niet doorgaat, of dat je wordt bestolen tijdens je stedentrip. Daarom is het handig om een doorlopende reisverzekering te hebben. Wij van Ditzo vinden onze doorlopende reisverzekering natuurlijk de beste keus. Stedentrips met overnachting binnen Nederland vallen ook binnen de dekking en je kunt kiezen uit een reisduur van 60, 90 of 180 dagen. Je boekt al een Ditzo Reisverzekering vanaf € 2,61 per maand.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel