Sommige risico’s moet je zoveel mogelijk zien te beperken, andere risico’s kun je met de juiste maatregelen wel nemen. Dat geldt voor iedereen, maar zeker voor banken en verzekeraars. Zijn we wel goed beveiligd tegen een aanval van hackers? Voldoen we aan alle wet- en regelgeving? Hebben we voldoende servers beschikbaar voor als er eentje stuk gaat? Doen we wel de goede dingen om te voorkomen dat klanten onterecht schades claimen? Een greep uit de verschillende vragen die Arjen stelt om de risico’s in kaart te brengen. Daarvoor gaat hij bij verschillende collega’s langs, want bij klantenservice spelen weer andere risico’s dan bij de website.
Vernieuwing
Op basis van de antwoorden van collega’s en zijn eigen bevindingen beschrijft Arjen onlogische, risicovolle zaken en geeft er mogelijke oplossingen bij. En dat gaat als advies naar het management. De directie van Ditzo bepaalt uiteindelijk wat zij aanvaardbare risico’s vindt. Soms moet je ook gewoon durven te doen, omdat een organisatie anders nooit tot vernieuwing kan komen. Dan zouden we wel eens de saaiste verzekeraar van Nederland kunnen worden…
Het Keurmerk
Arjen is ook de boss van het “Keurmerk Klantgericht Verzekeren”. Dit keurmerk is een kwaliteitsgarantie voor de dienstverlening en klantgerichtheid van verzekeraars. Arjen is de spin in het web die goed voor ogen heeft wat er voor het keurmerk gedaan moet worden. Pas nog is het Keurmerk van Ditzo verlengd. Daarmee hebben we weer aangetoond dat Ditzo klantgericht is ingeregeld en dat onze dienstverlening op een hoog niveau staat. Het afgelopen kwartaal werd ook onze website beoordeeld met bijna een tien.
Liften
In zijn privéleven zoekt Arjen ook de risico’s op. Hij vindt liften bijvoorbeeld erg leuk. Hij houdt er van om niet te weten waar je uitkomt. Bovendien ontmoet hij zo de meest uiteenlopende mensen, van zakenman tot hippie. “Natuurlijk loop je het risico dat je een keer niet mee wordt genomen en je tentje bij een tankstation neer moet zetten, maar hoe erg is dat nou eigenlijk?”