Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Autorijden na knieoperatie

Autorijden na knieoperatie

02 feb 2018

​​Om veilig te kunnen autorijden, moet je volledige controle hebben over je benen. Na een knieoperatie is dat korte of soms langere tijd niet het geval. Het is verstandig om pas weer auto te rijden als je je been weer normaal kunt gebruiken. Vraag je arts om een persoonlijk advies.

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Gevolgen van een knieoperatie

Er zijn verschillende soorten knieoperaties. Bij een kijkoperatie in de knie kun je je been in het algemeen na 1 tot 2 weken weer helemaal gebruiken. Krijg je een knieprothese, dan kan volledig herstel wel 6 tot 12 weken duren. Bij een gedeeltelijke knieprothese duurt het tussen de 2 en 6 weken voordat je been weer helemaal functioneert.

Volg het advies van je arts op

Bij een volledige knieoperatie mag je meestal na 6 weken weer voorzichtig beginnen met autorijden. Onderga je 1 van de andere ingrepen, dan mag je autorijden als je geen krukken meer nodig hebt en weer normaal kunt lopen. Natuurlijk moet je je verder ook goed genoeg voelen om te kunnen autorijden. Je arts of fysiotherapeut kan het best beoordelen wanneer je weer veilig de weg op kunt.

Medicijngebruik na operatie

Moet je medicijnen slikken na je knieoperatie? Houd er dan rekening mee dat sommige medicijnen je rijvaardigheid beïnvloeden. Rijden onder invloed van een medicijn dat je rijvaardigheid vermindert, is verboden. Je herkent deze medicijnen aan de gele sticker op de verpakking.

Wel of niet verzekerd

Voor schade die je anderen toebrengt met je auto (WA), ben je met een autoverzekering​ altijd verzekerd. Maar voor je eigen veiligheid en die van andere weggebruikers is het verstandig om je de eerste tijd na een operatie te laten rijden. Ga in ieder geval pas zelf rijden als je volledig hersteld bent, geen last meer hebt van duizeligheid of vermoeidheid en je geen medicijnen gebruikt die de rijvaardigheid beïnvloeden.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther