Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Autosleutel kwijt

Autosleutel kwijt, wat nu?

20 aug 2018

​​​Je staat op het punt om weg te gaan, wilt je autosleutel pakken maar… de sleutel is weg! Je bent hem verloren, hij is gestolen of ligt op een andere plek dan normaal. Wat als je je autosleutel kwijt bent en geen reservesleutel hebt? Kun je dan gebruik maken van je autoverzekering?​​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Autosleutel kwijt?

Je autosleutel kwijt zijn is natuurlijk heel frustrerend. Heeft je kleine misschien de sleutel tussen het speelgoed gelegd? Is de sleutel echt kwijt? Of gestolen? Als je na lang zoeken je autosleutel echt niet kunt vinden, zit er maar een ding op: een sleutel bij laten maken.

🔑​ Autosleutel bij laten maken

Een autosleutel bij laten maken is niet goedkoop. Er zijn natuurlijk verschillende soorten autosleutels, maar de autosleutel van nu is lang niet zo eenvoudig meer als die van even geleden. Toen maakte je de deur open door de sleutel in het slot te draaien, er kwam geen techniek bij kijken. Dat is nu wel anders. De ingebouwde startonderbreker, een chip, maakt dat een autosleutel bij laten maken erg duur kan worden. Hoe meer techniek er in de sleutel is verwerkt, des te duurder het namaken van de autosleutel is.

Geen reservesleutel?

Ben je je autosleutel kwijt en wil je een nieuwe laten maken? Dat kan alleen als je een reservesleutel hebt. Ben je je autosleutel kwijt en heb je geen reservesleutel? Bel dan je autodealer. Een servicemonteur kan met speciale computerapparatuur je auto openen. Ook kan de dealer een nieuwe sleutel bestellen of als het nodig is een nieuw slot plaatsen.

Hoe voor kom je dat je de autosleutel kwijt raakt? Misschien een open deur, maar toch een aantal tips, zodat je je autosleutel niet snel kwijtraakt:

  • Koop een sleutelvinder: hang dit muntje ter grootte van 50 cent aan je sleutelbos. Er gaat een alarm af als je je sleutel zoekt. Via een app op je telefoon zie je waar je autosleutel is. Zo raak je je autosleutel niet meer kwijt! 
  • Leg je autosleutel op een vaste plek. Het liefst op een plek waar kinderen niet bij kunnen. Zo kunnen zij je autosleutel niet per ongeluk ‘verplaatsen’

Is een gestolen autosleutel verzekerd?

Ben je je autosleutel kwijt doordat je autosleutel is gestolen? Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Neem ook contact met ons op.

Met de Ditzo Autoverzekering ben je met een Casco Beperkt​ of Casco Allrisk dekking tot € 500 verzekerd voor diefstal van de autosleutel. Dat is voor:

  • het plaatsen van nieuwe sloten
  • het vervangen van de autosleutel
  • het omcoderen van de startonderbreker

Dit heeft geen invloed op je schadevrije jaren. Belangrijk is wel dat je binnen 24 uur de autosloten en de sleutel vervangt of de startonderbreker laat omcoderen. Doe je dit niet, dan is je auto niet langer verzekerd voor diefstal. Ook aangifte doen is heel belangrijk als je autosleutel is gestolen. Dit moet je op dezelfde dag doen als de diefstal plaatsvond. Of de volgende ochtend, als het ’s nachts is gebeurd.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther