Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Autoverzekering afsluiten op naam van je ouders

Autoverzekering afsluiten op naam van je ouders?

26 nov 2016

​Een autoverzekering op naam van je ouders afsluiten lijkt aantrekkelijk, omdat de premie vaak een stuk lager uitvalt. Zij hebben vaak al veel meer schadevrije jaren opgebouwd dan jij. Maar mag dit ook en is dit eigenlijk wel voordeliger?

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

Jonge bestuurder en een autoverzekering?

Als jeugdige bestuurder heb je nog maar weinig schadevrije jaren opgebouwd. Omdat je waarschijnlijk weinig rijervaring hebt, is het risico voor de verzekeraars groter. Dit betekent vaak dat je een hogere premie betaalt voor een autoverzekering. Het is logisch dat je als jonge bestuurder toch op zoek gaat naar de goedkoopste autoverzekering en daarbij manieren wilt vinden om de verzekering zo betaalbaar mogelijk te maken. De verzekering op naam van je ouders zetten om zo een lagere premie te betalen, is dan een logische gedachte.

Je bouwt zelf geen schadevrije jaren op

Sluit je een autoverzekering af op naam van je ouders, dan bouw je zelf geen schadevrije jaren op. Je vader of moeder is dan namelijk verzekeringnemer en alleen hij of zij bouwt dan op. Dit houdt voor jou in, dat je op lange termijn veel premiekorting (no-claimkorting) misloopt! Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger je op de no-claimladder staat en hoe meer no-claimkorting je krijgt. Ook is het andersom zo dat als jij schade rijdt, de schadevrije jaren van jouw vader of moeder minder kunnen worden. Als je een aantal jaren later alsnog zelf een autoverzekering op jouw naam afsluit, zul je uiteindelijk meer premie betalen omdat je nog steeds geen schadevrije jaren hebt.

Autoverzekering met twee bestuurders

Het kan voorkomen dat jij en een van je ouders in de auto rijden, dus dat je een autoverzekering met twee bestuurders hebt. Het is belangrijk om bij het afsluiten van de autoverzekering aan te geven wie van de twee bestuurders het meeste in de auto rijdt (en de regelmatige bestuurder is). Staat de auto op naam van je vader of moeder, maar rijd jij het meeste, dan is het belangrijk te vermelden dat jij de regelmatige bestuurder bent! Geef dit altijd goed aan, anders kan het bij schade betekenen dat de schade niet wordt vergoed of dat er een extra eigen risico wordt toegepast.

Kunnen starters een goedkope autoverzekering afsluiten?

Ondanks dat de premie vaak wat hoger is voor jeugdige bestuurders met weinig schadevrije jaren, is het toch mogelijk voor starters om een goedkope autoverzekering af te sluiten. Welke dingen bepalen eigenlijk de premie? Het type auto, het aantal kilometers dat je per jaar gaat rijden en of je veel extra accessoires in de auto hebt, zijn belangrijk. Ook is een online verzekeraar in bijna alle gevallen voordeliger omdat alles online gaat. Wil je jouw premie bekijken? Vul dan op de Ditzo Autoverzekering pagina je gegevens in!


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther