Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Autoverzekering met weinig kilometers

Autoverzekering met weinig kilometers

21 mei 2021

​Ga je een autoverzekering afsluiten? Dan moet je altijd aangeven hoeveel kilometer je gemiddeld per jaar rijdt. Hoe meer je op de weg bent, hoe groter de kans op schade. Daarom wordt de premie van je autoverzekering voor een deel bepaald door het aantal kilometers dat je rijdt.

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

Hoeveel kilometers geef je door?

Bij elke autoverzekering wordt gevraagd naar het aantal kilometer dat je per jaar rijdt, maar hoe weet je dit aantal? Je kunt een inschatting maken door de kilometerstand te bekijken. Door één keer per jaar de stand op te schrijven, zie je precies hoeveel je hebt gereden. Ook wordt, als je een APK keuring laat uitvoeren, een notitie gemaakt van het aantal kilometer dat je in het jaar daarvoor hebt gereden. Je kunt het dus ook opvragen bij de garage!

Autoverzekering en kilometers

Bij het afsluiten van een autoverzekering kun je invullen hoeveel kilometer je rijdt per jaar. Gebruik je de auto weinig, dan is een autoverzekering met 10.000 kilometer of minder vaak genoeg. Waarvoor je de auto gebruikt, bepaalt het aantal kilometer. Gebruik je de auto alleen voor de boodschappen, rijd je er dagelijks mee naar werk of ga je veel op reis met de auto? Het kan best lastig zijn om een inschatting te maken voor een heel jaar, daarom een voorbeeldje:

Stel je werkt op 40 kilometer afstand van je huis, als je 5 dagen per week naar je werk gaat zit je op 400 kilometer per week en 20.800 per jaar. Ook breng je elke week de kinderen naar zwemles en rijdt daarbij 8 kilometer per keer Als je daarnaast elke maand een uitstapje maakt waarbij je gemiddeld 150 kilometer rijdt, dan komt er nog 1.800 bij. In dit voorbeeld rijd je gemiddeld dus 23.000 kilometer per jaar. Natuurlijk hoef je het niet zo precies te weten, daarom kun je bij Ditzo kiezen uit verschillende categorieën. In dit geval kun je kiezen voor de categorie 20.000 tot 25.000 kilometer.

Aantal kilometer per jaar wijzigen

Heb je een Ditzo Autoverzekering en wil je het aantal kilometer dat je per jaar rijdt wijzigen? Je kunt dit zelf doen door in te loggen in Mijn Ditzo en te klikken op je autoverzekering. Je kunt kiezen uit verschillende stappen bij het aantal kilometer, dit zijn:

  • t/m 10.000 km
  • 10.001 - 15.000 km
  • 15.001 - 20.000 km
  • 20.000 - 25.000 km
  • 25.001 km en meer

Heeft het gevolgen als je het verkeerde aantal kilometers opgeeft?

Geef altijd goed aan hoeveel kilometer je per jaar denkt te gaan rijden. Ook als je verhuist en daardoor meer kilometers gaat rijden omdat je bijvoorbeeld verder van je werk woont, is het belangrijk om dit door te geven aan de verzekeraar. Natuurlijk is het aantrekkelijk om in te vullen dat je weinig kilometers maakt omdat de premie dan lager is, maar dit kan vervelende gevolgen hebben. Geef je niet het goede aantal kilometers door, dan kan het zijn dat je bij schade minder of helemaal geen schadevergoeding krijgt.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther