Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Je autoverzekering overzetten naar je nieuwe auto is zo geregeld

23 feb 2018

Er zijn weinig dingen leuker dan een nieuwe auto kopen. Of je nu een mooie tweedehands koopt, of eentje die nog nieuw ruikt. Met een nieuwe auto voel je je de baas van de weg. Maar hoe zit het eigenlijk met je verzekering? Hoe zet je de autoverzekering van je oude auto over naar je nieuwe en wat heb je hiervoor nodig?​​

Door Gast

Gast blogger

​Eenvoudig je autoverzekering omzetten

Heb je een nieuwe auto gekocht en ruil je je huidige auto in? Wijzig dan het kenteken van je auto in Mijn Ditzo​. Je ziet gelijk wat je nieuwe premie is en welke aanvullende dekkingen je kunt kiezen. Vul bij de wijzigingsdatum de datum in waarop je de nieuwe auto gaat omruilen. Op die datum zijn allebei de auto’s verzekerd. Zo kun je de nieuwe auto gewoon ophalen met je huidige auto. De volgende dag is je oude kenteken niet meer verzekerd en hoef je verder niets meer te doen.

Wat heb je nodig om je autoverzekering om te zetten

Zodra je het kenteken en de meldcode van je nieuwe auto weet, kun je een verzekering afsluiten voor de nieuwe auto. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassisnummer. Je krijgt de meldcode van de verkoper van de auto of van de vorige eigenaar. Je vindt de meldcode ook op je kentekenbewijs.Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op.

Wanneer je de auto niet op dezelfde dag omruilt

Ruil je de oude auto niet op dezelfde dag in dat je een nieuwe auto koopt? Sluit dan voor de nieuwe auto een nieuwe Ditzo Autoverzekering​ af en zeg de verzekering van je huidige auto op. Ook dit kun je eenvoudig doen in Mijn Ditzo.

Wat betekent dit voor je schadevrije jaren?

Wanneer je een nieuwe auto koopt en je Ditzo Autoverzekering omzet naar je nieuwe auto, neem je de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd gewoon mee naar je nieuwe auto. Ditzo neemt hiervoor de schadevrije jaren van de afgelopen 3 jaar in gebruik, terwijl andere verzekeraars maar tot 1 jaar gaan. Hoe schadevrije jaren precies werken, lees je in dit blog.​


Door Gast

Gast blogger