Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Autoverzekering opzeggen bij verkoop

Autoverzekering opzeggen bij verkoop

08 dec 2017

​Heb je je auto verkocht? Dan is de autoverzekering niet meer nodig. Het is belangrijk om de autoverzekering stop te zetten, dit gaat niet vanzelf! Hoe kun je je autoverzekering opzeggen bij verkoop en kan dat per direct?

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

Kenteken van je autoverzekering wijzigen

Als je je auto gaat inruilen voor een andere, dan kun je op je huidige autoverzekering het kenteken wijzigen. Het is dan niet nodig om het vrijwaringsbewijs op te sturen. De nieuwe auto wordt op de dag die je kiest direct verzekerd en de oude auto is tot middernacht nog verzekerd. Als je besluit de nieuwe auto ergens anders te verzekeren, geef dan altijd aan dat je de autoverzekering wilt opzeggen.

Auto verkocht en autoverzekering opzeggen?

Heb je je auto verkocht? Dan is het belangrijk om de autoverzekering op te zeggen. Dit gebeurt niet automatisch. Om de autoverzekering stop te kunnen zetten, heb je een vrijwaringsbewijs nodig. Dit is een bewijs (bonnetje) dat je krijgt als je auto verkocht of gesloopt is en het toont aan dat jij niet meer de eigenaar bent. Een foto of scan van het vrijwaringsbewijs kun je via whatsapp naar ons sturen zodat wij je verzekering kunnen stopzetten. Doe dit wel binnen 7 dagen na het verkopen van de auto!

Zelf je autoverzekering stopzetten?

Heb jij je auto verkocht en wil je zelf de verzekering direct stopzetten? Via Mijn Ditzo kun je door op je autoverzekering te klikken, zelf de verzekering opzeggen. Let op dat je de datum invult waarop de auto officieel niet meer op je naam staat. Als de auto nog wél op naam staat, ben je namelijk nog verplicht om de auto te verzekeren!

Wat gebeurt er met de schadevrije jaren?

Na het stopzetten van je autoverzekering krijg je een royementsverklaring. Dit is een brief waarin de datum van opzegging staat en je schadevrije jaren. Ook worden de schadevrije jaren geregistreerd in de database Roy-data. Alle verzekeraars kunnen deze database inzien, zodat je de schadevrije jaren mee kunt nemen als je weer een autoverzekering op je naam afsluit. Schadevrije jaren zijn niet voor altijd geldig, het kan per verzekeraar verschillen tot hoe lang zij terugkijken. Bij Ditzo kijken we 3 jaren terug, gebruikelijk is maar 1 jaar. Kijk hier goed naar als je later een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther