Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Baby geboren? Vergeet je verzekeringen niet!

En dan is het zo ver. Je pasgeboren baby ligt in je armen. In die roze wolk van babygeluk wil je vooral veel genieten. Maar er moeten ook praktische zaken geregeld worden. Denk aan het bijschrijven van je baby op de zorgverzekering van jou of je partner. Maar wist je dat het ook verstandig is je kindje bij andere verzekeringen aan te melden? We geven je wat voorbeelden.

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

Zorgverzekering
Zodra je baby is geboren, wil je dat de eventuele zorgkosten goed geregeld zijn. Beval je om medische redenen in het ziekenhuis en moeten jullie daar een paar dagen blijven, dan maak je kosten. Ook is de kans groot dat je, zoals veel jonge ouders, in die eerste maanden een keer bij de huisarts zit. Zorg dus dat je je baby zo snel mogelijk bijschrijft op je eigen zorgverzekering, of die van je partner. Doe dit uiterlijk 4 maanden na de geboorte. Dat kan bij Ditzo eenvoudig online via Mijn Zorgverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering
Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je (wereldwijd) verzekerd voor ongelukken veroorzaakt door jou of een van je gezinsleden. Je baby zal niet snel zelf een ongeluk veroorzaken, maar kleine kinderen worden snel groot. Voor je premie en dekking is het aantal gezinsleden van belang. Goed dus om je kind op deze verzekering bij te schrijven. Dat kan bij Ditzo eenvoudig via Mijn Ditzo. Bij je eerste kindje heeft het effect op de premie. Elk volgend kind is automatisch meeverzekerd tegen dezelfde premie.

Autoverzekering
Een pasgeboren baby is niet direct van invloed op je autoverzekering. Het is wel belangrijk om te checken of je een inzittendenverzekering bij je autoverzekering hebt en onder welke voorwaarden je daar gebruik van kunt maken. Denk aan een goedgekeurd autostoeltje. Het is niet nodig om je kind op je autoverzekering bij te schrijven.

Doorlopende reisverzekering
Je reisverzekering dekt kosten voor alle gezinsleden op de polis. Zonder aanmelding is je kindje dus niet meeverzekerd tijdens een vakantie. Belangrijk dus om je kind hier altijd voor aan te melden. Dat kan bij Ditzo eenvoudig via Mijn Ditzo. Bij je eerste kindje heeft het effect op de premie. Elk volgend kind is automatisch meeverzekerd tegen dezelfde premie.

Inboedelverzekering
Door allerlei extra aankopen die je doet voor de geboorte van je kind, stijgt de waarde van je inboedel. Denk aan een wiegje, een commode en een kinderwagen. Bij Ditzo heb je altijd voldoende dekking. Je hoeft niet opnieuw een inboedelwaardemeter in te vullen. Voor je premie en dekking is het aantal gezinsleden van belang. Goed dus om je kind op je inboedelverzekering bij te schrijven. Dat kan bij Ditzo eenvoudig via Mijn Ditzo. Bij je eerste kindje heeft het effect op de premie. Elk volgend kind is automatisch meeverzekerd tegen dezelfde premie.

Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstandverzekering kun je een beroep doen op je verzekeraar als je rechtshulp nodig hebt. Bij de rechtsbijstandverzekering kijken we alleen of je een eenpersoons of een meerpersoons huishouden hebt. Ben je al met z’n tweeën dan heeft een baby geen effect op de premie. Je hoeft een baby dan niet bij te schrijven. Was je eerst alleenstaand en nu een alleenstaande ouder, dan wel.


Door Christel

Miss engagement

Over Christel