Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Juweeltjes van babynamen bij klanten van Ditzo

​Voetbalfans genoeg in Nederland, maar of zij net als Yolanthe en Wesley hun kind Xess Xava zullen noemen? Wel een leuke aanleiding om eens te kijken wat de meest gegeven babynamen van klanten van de Ditzo Zorgverzekering zijn. We hebben wat juweeltjes gevonden!

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

Zou er een categorie mooi en stralend zijn dan vallen daar Juwel, Lovely-Pearl, Beauty en Sun wel onder. En Bloem, Wolf, Vos, Fox en Bambi horen dan wel in de categorie bloemen en dieren thuis. Wat dacht je van namen die ook iets anders betekenen? Kijk maar eens: Ace, Blizz, Bommel, Kaan, Karamel, King, Lucky, Mac, Ocean, Jazzy, Flow, Godswill, Rune, Jeep, Dakota, Winter, Snow, Hunter, Hope, Scout en Zero. Zouden hier ook nog broertjes en zusjes tussen zitten? Snow en Flow misschien? Of Hunter en Scout?

Bekende namen, afwijkende spelling en mooie dubbele namen

Namen van bekende mensen zijn ook nog steeds in trek, denk aan Alexia, Maxima, Wesley (daar is hij weer!), Billie-Jean, Cassidy, Elton en Hilary. En wat dacht je van prachtige dubbele namen als Alex-Anis, Amber-May, Amie-Fleur, Bobbie-Sofie, Charlize-Amarachi en helemaal mooi: Quivienna-Leigh. We hebben ook hele creatieve ouders in ons bestand want er komen ook heel wat babynamen met aparte spelling langs: A’leesha, An’aam,  B'Elanna, Benjemin, B'Lana, Cateautje, C'jaydion, Deejee, D'Elenn, D'Jayleigh-Ann, Florus, Jazzley, Julie-Jet, Maxx en Sjorzette. De mooiste, bijna niet uit te spreken, naam is toch wel Ivnohëangelly.

Grootmoeders

Ditzo is jong en dynamisch, maar we houden toch ook wel van een beetje traditie. Zo vonden we het leuk om te zien dat toch nog steeds grootmoeders of zelfs overgrootmoeders worden vernoemd. De afgelopen jaren zijn er nog steeds kinderen Zwaantje, Gerrigje, Marigje, Hilligje, Jannetje, Leuntje, Riekje en Keetje genoemd. Bij Albertje, Dotje, Goesje en Ingetje smelten we bijna weg.

Top 20

En ja de top 20, daar is het iedereen natuurlijk om te doen. De 20 meest populaire kindernamen zijn bij Ditzo anders dan in de landelijke namenlijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB (die de kinderbijslag regelt) publiceert dit overzicht jaarlijks. Die verschillen komen waarschijnlijk doordat wij naar alle 0 tot 4-jarigen hebben gekeken en dus niet naar de geboortes van het afgelopen jaar. Voor de liefhebbers van cijfertjes nog even kort om hoeveel kinderen het eigenlijk gaat: 19.031 kinderen van 0-4 jaar, waarvan 7.195 jongens en 6.784 meisjes.

Milan en Daan

De Ditzo-klanten houden erg van Noa, want die naam staat bij de meisjes in onze top 20 op 1. Daarna zijn de namen Lisa en Mila het meest gegeven. In de SVB-lijst was Sophie het afgelopen jaar het meest populair, gevolgd door Emma en Julia. Geen overeenkomsten dus. “Onze jongens” worden aangevoerd door Milan en Sem op een gedeelde 1e plaats, gevolgd door Lucas en Daan. In de landelijke lijst is de populairste jongensnaam juist Daan en komen daarna Bram en Milan. Há, eindelijk een match!

Ditzo

 
​Meisjes ​Jongens
​1. ​Noa ​Milan
​2. ​Lisa ​Sem
​3. ​Mila ​Lucas
​4. ​Zoë ​Daan
​5. ​Eva ​Jesse
​6. ​Lotte ​Finn
​7. ​Emma ​Levi
​8. ​Isa ​Noah
​9. ​Julia ​Bram
​10. ​Anna ​Sam
​11. ​Lynn ​Tim
​12. ​Senna ​Mees
​13. ​Sophie ​Thijs
​14. ​Tess ​Max
​15. ​Evi ​Luuk
​16. ​Olivia ​Stijn
​17. ​Sara ​Ruben
​18. ​Anna ​Julian
​19. ​Sarah ​Sven
​20. ​Sanne ​Lars

SVB

 
​Meisjes Jongens​
​1. ​Sophie ​Daan
​2. Emma​ ​Bram
​3. Julia​ ​Milan
​4. Mila​ ​Finn
​5. ​Tess ​Sem
​6. ​Isa ​Lucas
​7. ​Zoë ​Luuk
​8. ​Anna ​Levi
​9. ​Eva ​Liam
​10. ​Sara ​Noah
​11. ​Fenna ​Jayden
​12. ​Evi ​Tim
​13. ​Lotte ​Thomas
​14. ​Lynn ​Jesse
​15. ​Lisa ​Thijs
​16. ​Fleur ​Max
​17. ​Saar ​Julian
​18. ​Sarah ​Ruben
​19. Lieke ​Lars
​20. ​Noa ​Mees
  

Door Christel

Miss engagement

Over Christel