Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Beroving buitenshuis

Beroving buitenshuis

26 feb 2019

​Diefstal van je spullen is heel vervelend, maar kun je gelukkig wel verzekeren. Spullen die uit je woning zijn gestolen, zijn verzekerd met de Ditzo Inboedelverzekering. Diefstal buitenshuis is in sommige situaties ook verzekerd, bijvoorbeeld als je bent beroofd van je eigendommen. Hoe zit dat precies?​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Wanneer is diefstal buitenshuis verzekerd?

Berooft een dief jou op straat? Wanneer je de aanvullende dekking 'Kostbaarheden verlies en buitenshuis' hebt afgesloten, dan vergoeden wij je kostbaarheden. Kostbaarheden zijn bijvoorbeeld je sieraden en je foto- en filmapparatuur. Dat je van je spullen beroofd bent, kun je aantonen met een aangifte bij de politie. Ben je beroofd van je telefoon of je portemonnee? Dat is niet verzekerd.

Buitenshuisdekking

Om je voor diefstal buitenshuis te verzekeren, sluit je de dekking Kostbaarheden verlies en buitenshuis af bij je inboedelverzekering. Dan is ook kostbare inboedel verzekerd die je onderweg bij je hebt. Bijvoorbeeld sieraden die je in je tas hebt zitten. Met onze Buitenshuisdekking zijn deze spullen overal ter wereld verzekerd voor plotselinge en onvoorziene schade, dus ook voor diefstal. Het hoeft hierbij niet te gaan om een gewelddadige beroving.

Tasjesdieven en straatrovers

Heeft een tasjesdief ongezien de handtas gestolen die op de grond naast je stoel stond? De handtas zelf is niet verzekerd. Maar zat je dure camera in de tas? Of sieraden? Zulke spullen vergoeden wij wel als je de aanvullende dekking 'Kostbaarheden verlies en buitenshuis' hebt afgesloten. Trekt een overvaller je gouden ketting van je nek? Ook dat is verzekerd met deze aanvullende verzekering. In onze polisvoorwaarden​ lees je precies wat je verzekert met Kostbaarheden verlies en buitenshuis.

Skimmen niet verzekerd

Bij skimming (betaalpasfraude), kopiëren criminelen de magneetstrip van je bankpas en bemachtigen zij je pincode terwijl je een transactie doet. Je kunt hier meestal niets aan doen. Geld dat op deze manier door dieven wordt buitgemaakt, is niet verzekerd met de Ditzo Inboedelverzekering. In de meeste gevallen is dit wel verzekerd via je bank.

Pinpas en pincode gestolen

Bewaar jij je bankpasjes en pincodes bij elkaar en zijn deze samen gestolen? Dan is het geld dat de dieven vervolgens van je rekening halen niet verzekerd met je inboedelverzekering. Ook als je onder dwang een pincode moest afstaan, ben je niet verzekerd.

Diefstal buitenshuis en reisverzekering

De Ditzo Inboedelverzekering dekt alleen diefstal van je spullen als dit binnen Nederland gebeurt. Met de Buitenshuisdekking zijn kostbaarheden die je bij je hebt ook buiten Nederland verzekerd voor diefstal. Dit is ook het geval met onze Doorlopende Reisverzekering​. Met onze Reisverzekering is je bagage tijdens een reis in het buitenland voor diefstal verzekerd tot maximaal € 3.000,- per verzekerde per reis. Je reis moet wel uit minimaal één overnachting bestaan. Ook kunnen er maximumbedragen gelden voor bepaalde spullen of bepaalde omstandigheden.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther