Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Geld besparen: 5 makkelijke bespaartips

Alles wordt duurder, dat merken we allemaal. En dus kan je wel wat bespaartips gebruiken! Wij helpen je op weg met 5 praktische en makkelijke tips om geld te besparen op je vaste lasten. Want zijn er makkelijke manieren om te besparen op je verzekeringen? En hoe bespaar je geld op je andere vaste lasten? In deze blog leggen we je er alles over uit.

1. Maak slimme keuzes voor je zorgverzekering

De zorgverzekeringen worden in 2023 duurder. Gelukkig is er ook financiële ondersteuning vanuit de overheid als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Krijg je al zorgtoeslag? Dan wordt deze volgend jaar hoger.

Je bespaart ook geld door je zorgpremie per jaar te betalen in plaats van per maand. Zo ben je er in één keer vanaf én krijg je korting. Bij Ditzo krijg je dan 1% korting op de jaarpremie. De zorgpremies voor het nieuwe jaar zijn inmiddels bekend. Bereken snel je premie!

Bereken je premie

​​

Door Gast

Gast blogger

​​2. Loop je verzekeringen na

Het nalopen van je verzekeringen aan het eind van het jaar kost weinig tijd en heeft veel voordelen. Door je verzekeringen na te lopen kom je er misschien achter dat je een bepaalde verzekering of dekking niet meer nodig hebt, of dat je juist je dekking moet verhogen. Ook vervalt vanaf 2023 de collectiviteitskorting op de basisverzekering van je zorgverzekering. Belangrijk dus om je zorgpolis te checken en na te lopen of deze nog goed bij je past. Kun je daar wel wat ondersteuning bij gebruiken? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

En mooi meegenomen: wanneer je meerdere verzekeringen bij ons afsluit krijg je jaarlijks geld terug. Deze cashback kan oplopen tot wel €100 per jaar. Bekijk het Ditzo Voordeelpakket hieronder en check je voordeel.

Bekijk het voordeelpakket

3. Geld besparen met je auto

Tanken, onderhoud, schade en reparaties: een auto kan erg duur zijn. Maar dat hoeft niet! Met een aantal kleine acties bespaar je ook hier geld. Door je banden op de juiste spanning te houden, verbruik je minder brandstof. Controleer dus regelmatig je bandenspanning en bespaar tot 75 euro per jaar! Dit kan bij elk tankstation en is heel makkelijk. Ook afwisselen tussen zomer- en winterbanden is voordelig. Het hele jaar rijden op één set banden klinkt misschien voordeliger dan afwisselen, maar door te wisselen tussen winter- en zomerbanden bespaar je veel benzine. Én je bespaart natuurlijk door een goedkope verzekering te kiezen! Bereken je premie hieronder.

Bereken je premie

4. Besparen op je reisverzekering

Ga je een paar keer per jaar op vakantie, of een nachtje weg? Dan kan het voordeliger zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van een kortlopende reisverzekering. In dat geval betaal je een vast bedrag per maand en ben je altijd verzekerd als je op vakantie gaat. Voorlopig geen plannen om op reis te gaan buiten Europa? Bespaar dan door de werelddekking uit te zetten. Dit zet je makkelijk uit via je persoonlijke online omgeving Mijn Ditzo​.

5. Geld besparen in en rondom huis

Een makkelijke en praktische manier om geld te besparen is door in en rondom het huis maatregelen te nemen. Door radiatorfolie aan de binnenkant van je verwarming te hangen houd je de warmte vast en blijf je niet eindeloos stoken. Tochtbanden of -strips helpen hier ook bij. Volgens de Consumentenbond scheelt het lager zetten van de aanvoertemperatuur van je cv- ketel je ook geld. Ook het gebruik van ledlampjes, wassen op lage temperatuur en het écht uitzetten (dus niet op stand-by) van apparaten zoals je tv, koffieapparaat of computer bespaart je flink wat euro’s. Nog meer geld besparen in huis? Met koud douchen bespaar je geld op je energiekosten. En een koude douche heeft ook nog eens veel gezondheidsvoordelen​.

Sluit je verzekeringen over

Vergelijk ieder jaar je verzekeringen en kijk of je nog goed zit. Twijfel jij of je over gaat stappen? Bereken makkelijk je premie hieronder!

Bekijk alle verzekeringen​

​​

Door Gast

Gast blogger