Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
bestedingen vakantiegeld

Waar gaat vakantiegeld nu echt aan op?

23 mei 2017

Wat een heerlijk weer! En de komende dagen wordt het alleen nog maar lekkerder weer. Daar kom je toch van in de vakantiestemming? En laat de maand mei, nu net de maand zijn waarin vakantiegeld gestort wordt. Als je tenminste in de gelukkige positie bent om vakantiegeld te krijgen.

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke
Bij ons ontstond een discussie waar je je vakantiegeld aan uitgeeft. Zoals de naam al zegt, is het in principe bedoeld voor vakantie. Gaat het geld daar ook aan op of komt het geld ook wel heel goed uit voor iets anders?
 

Een klein onderzoekje naar vakantiegeld

We waren benieuwd en hebben daarom bezoekers van Ditzo.nl gevraagd of ze mee wilden doen met een klein onderzoekje naar vakantiegeld. Van de 400 deelnemers, gaf 75% aan dat ze deze maand vakantiegeld krijgen. Hoe wordt dit besteed?
bestedingen vakantiegeld
Het grootste deel van de mensen spaart een deel en geeft een deel uit (45% van de mensen). 30% van de mensen geeft alles uit en 23% spaart alles.
 

Waar wordt vakantiegeld aan uitgegeven?

Minder dan de helft van de mensen geeft (een deel van) het vakantiegeld uit aan waar het voor bedoeld is: 40% van de mensen geeft het uit aan vakantie. Maar vakantie staat nog wel op een duidelijke nummer 1. Op de 2e plaats met 17% komt huis en tuin. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om apparatuur, meubelen, verbouwingen of het bekostigen van een verhuizing. En op de 3e plaats staat rekeningen of schulden aflossen met 14%. De overige 30% geeft (een deel van) het vakantiegeld uit aan bijvoorbeeld kleding, hobby's of een nieuwe auto
uitgaven vakantiegeld

Conclusie: voor vakantiegeld weten we heel wat verschillende bestemmingen. Wie weet komt het het komende Hemelvaartsweekend al wel van pas. Wat je ook van plan bent met je (eventuele) vakantiegeld, hele fijne zomerse dagen gewenst! 

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke