Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Ditzo wil samen met andere zorgverzekeraars overstapgeld doneren voor betere zorg

Weet je nog dat Ditzo 2 jaar geleden stopte met tv-commercials en 1 miljoen via “Kijk Kanker de Wereld Uit” gaf aan baanbrekend kankeronderzoek? Vorig jaar deden we ook zoiets. Toen schonken we, samen met klanten en niet-klanten, een derde van ons marketinggeld aan kleinschalige zorginitiatieven via de campagne Zorgmee. En dit jaar gaan we nóg een stapje verder.

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

We hebben uitgerekend dat alle zorgverzekeraars samen zo’n 200 miljoen aan o.a. tv- en reclamecommercials en krantenadvertenties uitgeven. Een heleboel geld! Geld dat je volgens ons veel beter kunt besteden aan veelbelovende projecten in de zorg.

Overstapgeld terug in de zorg

De zorg is in Nederland eigenlijk heel goed geregeld. De inhoud van de basisverzekering is overal hetzelfde en alle zorgverzekeraars krijgen van hun klanten een dikke voldoende. Het enige verschil is bij wijze van spreken de mate van vrije zorg- en artsenkeuze en de naam van de verzekeraar op de polis. Die dure overstapreclames vinden wij zonde van het geld. Het geld kan namelijk ook besteed worden aan veelbelovende projecten in de zorg, zoals een vaccin dat ervoor kan zorgen dat geen enkel kind meer astma krijgt. Of onderzoek naar medicijnen tegen kanker dat ervoor zorgt dat kanker niet meer dodelijk is.

Drie projecten

Wij stoppen 300.000 euro in 3 projecten en we zouden het zo ontzettend mooi vinden als onze collega-verzekeraars ook een duit in het zakje zouden doen! Laten we de € 200 miljoen euro niet verspillen! Wat is er mooier dan dit forse bedrag te besteden aan bijvoorbeeld onderzoek naar betere medicijnen tegen kanker?

Andere verzekeraars

Wij hopen natuurlijk dat andere verzekeraars meedoen. Doen ze mee? Dan vermelden we ze op www.blijfzittenwaarjezit.nl. Doen ze mee, maar storten ze het liever in een ander project? Dat mag natuurlijk ook. Ook dan zullen we het project op de website vermelden en laten zien welk deel van hun marketingbudget wordt gestopt in de zorg.


Door Christel

Miss engagement

Over Christel