Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

BoodschappenPlusBus maakt eerste rit in Beverwijk

09 mrt 2016

​Op 2 maart van dit jaar was het zover: de BoodschappenPlusBus maakte haar eerste rit in Beverwijk.  De bus − een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds − rijdt inmiddels al in 70 plaatsen in Nederland. In samenwerking met Stichting Welzijn Beverwijk en diverse sponsoren nu ook in Beverwijk. Het is een van de 9 zorginitiatieven die Ditzo vorig jaar via #Zorgmee gesteund heeft. En afgelopen woensdag waren wij aanwezig bij de feestelijke start!

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon

Want een feestje is het wel waard. Ouderen in Beverwijk kunnen nu tegen een kleine vergoeding onder begeleiding van vrijwilligers boodschappen doen of een leuk uitje maken.

Je komt nog eens ergens

De bus rijdt bijna elke dag en in maart is er al een vol programma. Een bezoekje aan het Hoogovensmuseum in IJmuiden, de Sint Adelbert abdij in Egmond, het dierenpark in Tuitjenhorn en een middagje bowlen is maar een kleine greep uit het programma. Voor ouderen die slecht ter been zijn of die familie ver weg hebben wonen, is de BoodschappenPlusBus ideaal en heel welkom: ‘je komt nog eens ergens en je leert nieuwe mensen kennen’. Iedereen van 55 jaar en ouder kan gebruik maken van de bus.

Feestelijke start

In Wijkcentrum Prinsenhof vond de officiële opening plaats voor alle betrokkenen en belangstellenden. Na een inleidend praatje van Jaap van der Baan namens Stichting Welzijn Beverwijk en de wethouder van Sociale Zaken namens de gemeente, werd het lintje geknipt. De hele opening werd muzikaal opgeluisterd door een gezellig koortje uit het plaatsje Odijk dat onder begeleiding van twee accordeonisten de ouderen zelfs aan het swingen kreeg. Leuk moment was de loting voor het eerste ritje. Uit de ouderen die zich hadden opgegeven werden er 8 gekozen die mee mochten met de bus naar de markt. 
 
Graag bedanken we Anneke van Meurs van het Nationaal Ouderenfonds voor de uitnodiging voor de feestelijke opening en we hopen natuurlijk van harte dat de BoodschappenPlusBus nog heel lang mag rijden in Beverwijk!   
 
Boodschappenplusbus-aangepast.jpg 
 Happy met de bus!
 

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon