Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Wat dekt de buitenshuisdekking van onze inboedelverzekering?

17 mrt 2021

Neem je vaak kostbare spullen mee naar buiten? Misschien is de buitenshuisdekking van onze inboedelverzekering dan wat voor jou. Hiermee zijn je kostbaarheden van je inboedel, zoals muziekinstrumenten of een verzamelingen ook buiten voor een beperkt bedrag verzekerd.​​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

Wat is er precies verzekerd?

 • Met de dekking Kostbaarheden verlies en buitenshuis ben je in en buiten je huis overal ter wereld verzekerd voor verlies of schade aan je kostbaarheden. Je kunt kiezen voor een maximumbedrag van € 7.500, € 15.000 of € 25.000.
  • Onder kostbaarheden verstaan we: sieraden (exclusief brillen), verzamelingen, kunst, antiek, foto- en filmapparatuur, muziekinstrumenten, een duiksport- paardensport-, parachute-, golf- en hengelsportuitrusting en medische apparatuur (exclusief gehoorapparaten). Mobiele elektronica (zoals een smartphone) vallen niet onder kostbaarheden.

  Let op: mobiele elektronica, brillen, contactlenzen en gehoorapparaten zijn geen kostbaarheden en zijn dus niet verzekerd.

  Mobiele elektronica meeverzekeren?

  Wil je dat jouw mobiele elektronica, zoals je smartphone en laptop ook buitenshuis verzekerd zijn? Kies dan voor onze aanvullende dekking 'mobiele elektronica'. Je bent hiermee verzekerd voor schade door plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen, zoals schade door vallen en stoten. Zowel binnen- als buitenshuis. Let op: verlies is niet meeverzekerd.

  Wat als ik schade heb?

  Als je schade hebt, dan kan je die melden door ons te appen. Je schade wordt dan direct behandeld, zonder dat je een schadeformulier hoeft in te vullen.

  In sommige gevallen betalen we niet de nieuwwaarde uit: heb je bijvoorbeeld een PlayStation 4 van een paar jaar oud? Dan betalen we niet de nieuwwaarde, maar berekenen we de dagwaarde en keren we die uit. Als je schade claimt op spullen die niets meer waard zijn, keren we natuurlijk ook geen vergoeding uit.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther