Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

11 verzekeringen die onmisbaar zijn met carnaval

17 feb 2020

Het is weer bijna carnaval! Als verzekeraar nemen we dit feest heel serieus. Want carnaval mag dan wel het feest van de gekken zijn, sommige verzekeringen zijn zo gek nog niet met carnaval. Deze 11 verzekeringen wil je heel graag tijdens carnaval, maar zijn ze er wel?​​​​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

​​1. Een Er-staat-een-paard-in-de-gang-verzekering

Die hebben we niet, maar er zijn wel andere oplossingen! Het hangt ervan af wie de eigenaar van het paard is. Volgens onze voorwaarden is schade veroorzaakt door eigen dieren namelijk niet gedekt op de Inboedel- en Woonhuisverzekering. Maar heeft je buurman zijn paard tijdelijk in jouw gang gestald? Dan is hij als eigenaar aansprakelijk voor eventuele schade die het paard veroorzaakt.

2. Pralen met een Praalwagenverzekering

Dat kan alleen bij De Vereende (voorheen bekend als Rialto). Ook als je een tractor uitleent om mee te laten rijden in de optocht is het raadzaam om in de polisvoorwaarden te kijken of personenvervoer op de tractor is meeverzekerd. Een tractor die een praalwagen voorttrekt, beoordelen we namelijk niet als normaal gebruik van de tractor.

3. In de Raad van Elf? Kies voor een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Carnaval is voor veel mensen in het Zuiden een serieuze aangelegenheid. In de grotere carnavalsverenigingen kan dan ook veel geld omgaan. Het is dus helemaal niet gek om goed verzekerd te zijn voor aansprakelijkheidsclaims. Veel carnavalsverenigingen hebben daarom een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Een lid van de Raad van Elf (het officiële gevolg van Prins Carnaval dat de carnavalsactiviteiten begeleidt) valt onder de dekking van deze aansprakelijkheidsverzekering. Als je daarnaast nog een bestuursfunctie hebt, kan het handig zijn om een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

4. Kostuumverzekering? 'Gij bent nie van hier'

De doorgewinterde carnavalsvierder heeft door de jaren heen een aardige verkleedkist opgebouwd. Of maakt zijn pak elk jaar helemaal zelf. Maar voor een carnavalstoerist, die slechts eenmalig van de feestvreugde wil genieten, bestaat altijd de mogelijkheid om een kostuum te huren. Let er daarbij wel op dat gehuurde items vaak niet verzekerd zijn met de Aansprakelijkheidsverzekering. En er is ook geen kostuumverzekering. Opletten dus!

5. Gerust op stap met een Woonhuisverzekering

De boevenpakken zijn met carnaval oververtegenwoordigd in de kroeg. Maar de echte dieven slaan liever hun slag in je achtergelaten woning terwijl jij naar de optocht staat te kijken. Net als met kerst is ook carnaval een feest voor inbrekers. In Brabant en Limburg is de kans op inbraakschade twee keer groter dan normaal tijdens de carnavalsperiode. Lees hier 10 tips over hoe je jouw huis kunt beschermen tegen inbraak. En sluit een goede Woonhuisverzekering af!

6. Handjes thuis met de zakkenrollersverzekering

Ook tussen het feestgedruis kunnen zich een paar niet-verklede boeven vinden. Naast inbrekers zijn zakkenrollers namelijk ook extra actief tijdens carnaval. Houd er rekening mee dat diefstalschade door zakkenrollen niet verzekerd is op de Inboedelverzekering. Onze tip: laat je waardevolle spullen dan ook zoveel mogelijk thuis. Of zorg voor een kostuum dat zo ingewikkeld is dat je portemonnee onbereikbaar is voor zakkenrollers.

7. Slippertjesdekking met Rechtsbijstand

Traditiegetrouw staat carnaval bekend als het feest van losbandigheid. Onderzoek heeft dan ook aangetoond dat er een piek waarneembaar is in het aantal echtscheidingsaanvragen. Je kunt jezelf er helaas niet van verzekeren dat je partner nooit achter je carnavalsavonturen komt. Het leed valt eventueel wel te verzachten met mediation. Deze kosten kunnen voor vergoeding in aanmerking komen met de Rechtsbijstandverzekering.

8. Klassieker: de verloren-jasverzekering

Ojee, jas kwijt! In welke kroeg had je hem ook alweer hangen? Of is hij verloren gegaan in de enorme jassenmassa die soms op de vloer onder de bar ontstaat? Onze tip: kies voor een betaalde garderobe. Niet alleen ben je dan een stuk zekerder dat je warm gekleed weer huiswaarts kunt keren, ook kun je eventueel aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering van het café, mocht je jas alsnog kwijt raken. Zonder afgiftebewijs kun je namelijk niets claimen.

9. Een losse telefoonverzekering: hoeft niet!

Natuurlijk is het leuk om al die bijzondere carnavalscreaties vast te leggen. Maar de combinatie van hossen, bier en drukke kroegen vergroot wel de kans op schade aan je telefoon. De Ditzo Inboedelverzekering kent een aanvullende dekking Mobiele Elektronica, waarmee je vaak nog een deel van de schade vergoed kunt krijgen. Het beste advies is dan ook om niet een gloednieuwe iPhone mee te nemen als je gaat carnavallen.

10. Dekking tegen carnavalsheimwee

Iedereen die in Brabant en Limburg woont, weet: aan carnaval ontkom je niet. Het hoort er nu eenmaal bij. Voor wie de carnavalsgekte liever vermijdt, is de voorjaarsvakantie een prima mogelijkheid om op vakantie te gaan. Ga wintersporten, trek de hei op of ga op meerdaagse kroegentocht door Amsterdam. Wat je ook doet, zorg voor een goede Reisverzekering. Bekruipt je halverwege je wintersportuitje het gevoel dat je iets mist? Carnavalsheimwee valt niet onder de aanvullende Annuleringsdekking​ van onze Reisverzekering.

11. Aandachtsverzekering

Aandacht is altijd fijn, ook met carnaval. Dus heb je vragen over een carnavalsschade? Of heb je een andere vraag? Ditzo is vanaf Carnavalsmaandag per chat gewoon bereikbaar van 09:00 tot 17:30. En ons webcareteam loopt doordeweeks op Facebook, Messenger en WhatsApp (06 516 777 01) zelfs tot 21.00 uur de polonaise. Wij helpen je graag. Alaaf!


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther