Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Heb jij je aanhanger al eens laten nakijken?

19 jul 2016

We kennen natuurlijk allemaal de jaarlijkse APK voor je auto, de wettelijke verplichte keuring waardoor we veilig de weg op gaan. Maar hoe zit het eigenlijk met je aanhanger of vouwwagen?

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon

In Nederland is er geen APK voor aanhangers, in tegenstelling tot bijvoorbeeld België en Duitsland. Maar dat betekent niet dat regelmatige controle overbodig is, want er kan natuurlijk van alles mis zijn met je aanhanger: barsten in de banden, kapotte remmen… Garagehouders merken dat de gemiddelde aanhangereigenaar niet zo stilstaat bij de veiligheid van de aanhanger. Die zijn al lang blij dat ze hun spullen ermee kunnen vervoeren: ‘zolang het rolt, rolt het’.

Regelmatige controle

Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en je wilt natuurlijk niet aan de kant van de weg staan met je vouwwagen om de vangrail heen gevouwen. Of erger… Regelmatige controle en goed onderhoud zijn dus aan te raden, maar dit wordt nog wel eens vergeten omdat er geen wettelijke APK is. Ga jij binnenkort nog met je vouwwagen op vakantie? Dan kan het geen kwaad om ‘m even na te laten kijken. Zo ga jij in ieder geval veilig de weg op!

Aansprakelijkheid en pechhulp

Mocht er toch wat gebeuren terwijl je onderweg bent met een aanhanger achter je auto? Dan ben je met de Ditzo Autoverzekering ook verzekerd voor schade die je met de aanhanger bij anderen veroorzaakt. En sta je met pech langs de weg door een elektronisch of mechanisch mankement aan je auto? Dan vergoeden wij met onze aanvullende pechhulpdekking niet alleen het vervoer van je auto naar een herstelbedrijf of naar Nederland als dat noodzakelijk is; ook het vervoer van je aanhanger is meeverzekerd.


Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon