Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Tweede leven voor kapotte mobiele elektronica

17 mei 2016

​Bij Ditzo doen we dingen anders. We stoppen ons marketingbudget in zorginitiatieven en we betalen geen hoge vergoedingen meer aan vergelijkingssites. Dat geld investeren we liever  in betere premies. We gaan ook voor duurzaam, want samen met onze schadebehandelaar CED geven we alle kapotte mobiele elektronica van onze klanten een tweede leven via Closing the Loop.

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

We weten het allemaal: elektronica gaat wel eens stuk. Soms kan het gemaakt worden, maar vaak ook niet. Iedere maand ontvangt CED, de organisatie die voor Ditzo de schadeafhandeling regelt, een handjevol tablets, telefoons, laptops en digitale camera´s. Deze blijven bij CED achter omdat ze niet meer kunnen worden gerepareerd of omdat de reparatiekosten hoger zijn dan de vergoeding waar de klant recht op heeft. In plaats van deze kapotte apparaten naar de vuilstort te brengen, doen we er iets nuttig mee. Want de kapotte apparatuur wordt gerecycled en bruikbare mobieltjes gaan naar Afrika of Azië. Dit doen we samen met Closing the Loop.

Kringloop van mobieltje

Closing the Loop verlengt de levensduur van mobiele telefoons uit Europa door ze een tweede leven te geven in Afrika en Azië. Maar wat gebeurt er daar met die mobieltjes als ze kapot zijn? Er zijn in die landen helaas geen goede recycling faciliteiten. Gegarandeerd dus dat deze op een vuilnisbelt belanden. Dit is erg slecht voor het milieu en voor de volksgezondheid. Deze ‘afvaltelefoons’ worden door Closing the Loop van de vuilnisbelt gered door ze lokaal in te zamelen en op te kopen. De telefoons worden vervolgens verscheept naar Europa en op een verantwoorde manier gerecycled, waarbij 90 tot 95 procent van metalen, zoals goud, teruggewonnen wordt. Zo maken ze van waardeloze afvaltelefoons weer waardevolle grondstoffen. Closing the Loop sluit als eerste ter wereld de kringloop van mobiele telefoons.

Inzameling

We zijn er trots op dat Ditzo samen met CED meedoet aan dit initiatief. Wil jij zelf ook meedoen? Kijk op de site van Closing the Loop hoe dat kan.


Door Christel

Miss engagement

Over Christel