Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
collectief vergelijken

Collectief vergelijken?!

18 jun 2019

Vanaf 1 januari 2020 wordt de wettelijke maximale korting voor een collectieve zorgverzekering verlaagd van 10 naar 5%. Dit betekent dat wanneer de premies gelijk blijven komend jaar, je als collectief verzekerde meer gaat betalen. Bij Ditzo kennen we geen collectiviteitskorting. Heb je een zorgverzekering bij Ditzo, dan zal dit voor jou dus niet van toepassing zijn. Wij geloven in een scherpe premie voor iedereen. Maar omdat bijna twee derde van alle verzekerden in Nederland collectief verzekerd is, stellen we je graag op de hoogte van de wijziging.

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon

Waarom een collectiviteitsverzekering?

Inmiddels zijn er meer dan 50.000 collectieven in zorgverzekeringsland en meer dan de helft daarvan zijn werkgeverscollectieven. Als werknemer van een bedrijf ontvang je in dat geval korting als je een zorgverzekering afsluit bij een specifieke zorgverzekeraar. Naast dit financiële voordeel, krijg je soms ook extra dekking op je aanvullende verzekeringen. Denk aan een vergoeding voor extra fysiobehandelingen. Maar de vraag is of deze collectiviteitsverzekeringen wel zo voordelig zijn. En vanuit politieke hoek wordt er ook steeds kritischer naar de collectiviteitskorting gekeken.

Is een collectiviteitsverzekering wel voordeliger?

De hoogte van de korting zegt niks over de premie onderaan de streep. Als je collectiviteitskorting krijgt op een hoge basispremie, hoef je per saldo niet voordeliger uit te zijn. In dat geval is de korting meer een lokkertje. Daarnaast kun je je afvragen of de prijs van een zorgverzekering afhankelijk moet zijn van het bedrijf waar je werkt. Of werkte, want vaak gelden de werkgeverscollectieven ook als je allang niet meer werkzaam bent binnen het specifieke collectief. Moet de prijs van een zorgpolis niet bepaald worden door de dekking en service?

Minder korting, meer vergelijken

Door de verlaging van de collectiviteitskorting per 1 januari 2020 lijken de collectiviteitsverzekeringen minder voordelig te worden. Bij de bekendmaking van de zorgpremies in november wordt duidelijk wat dit betekent voor de premie. Je weet zelf het beste welke zorg je nodig hebt en welke verzekering daarbij past, zowel qua premie als dekking. En vanaf dat moment kun je goed gaan vergelijken.


Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon