>>' /> >>' /> >>' />
Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Complex met Alex: de slotvragen

10 mrt 2017

​Bij het aanvragen van een verzekering denken veel mensen aan moeilijke vragen en ellelange formulieren. Bij Ditzo proberen we de vragen zo eenvoudig en het formulier zo kort mogelijk te houden, maar ook wij ontkomen niet aan het stellen van een paar vragen over iemands situatie. Alexander, de wegjager van kleine lettertjes, legt uit waarom we welke vragen stellen. Vandaag gaat hij in op de slotvragen.

Door Alexander

Wegjager van kleine lettertjes

Over Alexander

Wat zijn slotvragen?

Wij noemen ze slotvragen, maar andere verzekeraars gebruiken vaak de term acceptatievragen. De slotvragen zijn de laatste vragen die we stellen voordat iemand onze verzekering kan afsluiten. We vragen bijvoorbeeld of mensen de afgelopen 8 jaar in aanraking zijn geweest met de politie of betrokken waren bij verzekeringsfraude of opzettelijke misleiding van een financiële instelling. En voor een autoverzekering willen we bijvoorbeeld weten of iemand een rijontzegging heeft gehad of negatieve schadevrije jaren heeft.

Waarom stellen we slotvragen?

Aan de hand van de antwoorden op de slotvragen kunnen we voor iedereen die een verzekering bij ons aanvraagt beter het risico bepalen. Zo willen we bijvoorbeeld graag weten of mensen in de afgelopen 5 jaar veel schades geclaimd hebben. Als er echt iets is, zijn we er voor onze klanten, maar we vinden niet dat klanten oneindig veel schades kunnen melden. Er zijn voorbeelden van (ex-)klanten die ons 1 keer per maand appen met een schade of ieder jaar hun zonnebril claimen. Als klanten dit in het verleden al vaak bij een andere verzekeraar hebben gedaan, dan vinden we dat wel een extra risico. We willen niet dat al onze klanten moeten lijden onder degenen die er een potje van maken. Alleen zo kunnen we onze premies acceptabel houden. Slotvragen zijn dus helaas nodig omdat mensen misbruik maakten van ons goede vertrouwen, met als gevolg dat we de premie voor al onze klanten moesten verhogen.

Direct geaccepteerd of een herbeoordeling?

Bij het af- en bijsluiten van een Ditzo verzekering kijken we naar dingen als fraude, betaalgedrag en het aantal schades. Iedereen die voldoet aan onze voorwaarden, accepteren we direct. Binnen enkele minuten na afsluiten ontvangt de nieuwe klant inloggegevens voor Mijn Ditzo, de persoonlijke mijn omgeving, waar hij zijn verzekeringsdocumenten zoals polisblad en eventuele Groene Kaart kan lezen en downloaden. Voldoet iemand niet direct aan alle voorwaarden dan kan hij een herbeoordeling aanvragen. Voor de toetsing van deze aanvragen kijken onze poortwachters naar de informatie die mensen zelf aan ons geven, onze eigen acceptatieregels en informatie die bij bijvoorbeeld Stichting CIS is vastgelegd.

Wist je dat alle schademeldingen bij Stichting CIS worden geregistreerd? Misschien iets om bij stil te staan voor je een schade meldt?


Door Alexander

Wegjager van kleine lettertjes

Over Alexander