Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Convenant Samenloop

Zorg nodig tijdens je vakantie: claimen op je reis- of zorgverzekering?

18 dec 2019

Het is handig om van te voren goed na te denken over de benodigde verzekeringen! Helemaal nu er extra duidelijkheid is over de kostenverdeling bij een dubbele dekking door de reis- en zorgverzekering. Dit is verduidelijkt in het Convenant Samenloop reis- en zorgverzekeringen.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Je vakantie is begonnen, maar…

Stel je ligt op een strandstoel en een koele bries die door je haar waait maakt je vakantiegevoel compleet. Alles lijkt perfect, maar toch zit iets je niet lekker. Je hebt namelijk toch niet goed nagedacht over je verzekeringen: “Wat dekt m’n reisverzekering en wat dekt m’n zorgverzekering?”. Dit blijft maar in je hoofd malen en tegelijkertijd wordt de dorst je te veel. Je staat op om een drankje te bestellen, maar je bent afgeleid denkende aan je verzekeringen. Ai, je stoot je teen tegen de bar. Dezelfde dag nog wordt er in diezelfde teen een kleine breuk geconstateerd. En blijkt de eerdere vraag terecht heel relevant: valt dit nu onder je reis- of zorgverzekering? Hierover heeft onze Nelleke een interessante blog geschreven.

Voordat het eerder genoemde convenant bestond mondde dubbele dekking uit in een juridische strijd ten koste van de verzekerde. En de verzekeraars probeerden de kosten op elkaar te verhalen, dat noemen we ook wel regres. Het gevolg was dat je als klant in de wachtkamer werd gezet en in de tussentijd geen vergoeding kreeg. Ook werden de polisvoorwaarden steeds ingewikkelder, om de aansprakelijkheid bij de andere verzekeraar neer te kunnen leggen.

Wat houdt het convenant in?

Je ervaart hetzelfde vakantiemoment als eerder alleen heb je nu wel aan je verzekeringen gedacht. En nee, je hoeft je geen zorgen te maken! Er bestaat een Convenant Samenloop reis- en zorgverzekeringen. Hierin staat wanneer welke kosten voor rekening komen van welke verzekeraar. Daar hoeft de verzekerde zich geen zorgen meer over te maken. Ook verzekeraars hebben duidelijkheid vooraf en kunnen zaken veel efficiënter afhandelen. Het Verbond van Verzekeraars, dat reisverzekeraars vertegenwoordigt, en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) sloten 10 jaar geleden het eerste convenant. Onlangs is dit convenant verlengd en op een aantal punten verduidelijkt. De nieuwe afspraken gaan met terugwerkende kracht in op 1 januari 2017 en eindigen op 31 december 2019.

Hoe kun je je voordeel hier mee doen?

De bepalingen van het convenant zijn voor jou van toepassing als je zorgverzekeraar en je reisverzekeraar beiden deelnemen. Het is belangrijk dat je dit goed controleert. Ben je met beide producten bij Ditzo verzekerd? Dan hoef je sowieso niet in die eerder genoemde spreekwoordelijke wachtkamer te zitten. Ook heb je dan maar met één alarmcentrale te maken, namelijk SOS International. Wel zo handig!


Door Michiel

Mister social

Over Michiel