Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
coronavirus

Coronavirus - Wat is verzekerd met je zorgverzekering?

13 mrt 2020

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het coronavirus en de vergoeding van medische zorg.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Kan ik me preventief laten testen?

Nee, preventief testen geeft geen zekerheid. Mocht je besmet zijn met het virus, dan is er de eerste dagen nog onvoldoende virus in het lichaam. De test toont dan nog niet aan dat je besmet bent met het nieuwe coronavirus (COVID-19). Testen wordt alleen gedaan als de (huis)arts dat nodig vindt.

Krijg ik mondkapjes en desinfecterende gel vergoed?

Mondkapjes of desinfecterende gel worden niet vergoed vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekeringen. Het RIVM adviseert het gebruik van mondkapjes alleen voor medisch personeel.

Mondkapjes helpen alleen als je ze op de juiste manier gebruikt; ze moeten heel goed sluiten over neus en mond en je moet ze regelmatig wisselen. De simpele (papieren) mondkapjes die veel mensen gebruiken, beschermen de drager niet tegen het virus. Verkeerd gebruik van de mondkapjes geeft schijnzekerheid.

Hoe zit het met de vergoeding van medische zorg?

Medische zorg, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts of een opname in het ziekenhuis, wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is van toepassing op vergoedingen vanuit de basisverzekering (met als uitzondering het bezoek aan de huisarts). Lees meer over het eigen risico of bekijk onze polisvoorwaarden.

Ik heb een afspraak in het ziekenhuis, kan dat nog?

Ziekenhuizen hebben maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. De websites van ziekenhuizen worden continu bijgewerkt met informatie voor bezoekers en patiënten. Kijk eerst op de website van het ziekenhuis waar je een afspraak hebt. Wil je de afspraak toch verzetten? Neem dan contact op met het ziekenhuis.

Heb je nog vragen?

Staat jouw vraag hier niet bij? Bekijk dan de vragen & antwoorden van het RIVM. Heb je een vraag over je zorgverzekering en het coronavirus? Neem dan gerust contact met ons op. We doen ons best om je zo goed en zo snel mogelijk te woord te staan.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel