Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

De blabla van Hella: deuk-in-mijn-auto-truc

24 jan 2017

Laatst stond er een berichtje op NRC.nl dat sinds december 2016 de ‘deuk-in-mijn-auto-truc’ regelmatig wordt toegepast. Een babbeltruc waarbij vooral ouderen meer dan eens slachtoffer zijn geworden. Opletten geblazen dus!

Door Hella

Miss Merk

Over Hella

Hoe werkt de truc?

Je rijdt je auto uit je parkeervak en je hoort een harde klap. Je schrikt natuurlijk ontzettend en even later komt er een man of vrouw naar je toe die zegt dat zijn/haar auto een grote kras of deuk heeft opgelopen door jouw toedoen (maar wat natuurlijk niet zo is). Hij of zij wil de schade niet via een schadeformulier oplossen, maar wil de schade direct contant geld vergoed krijgen. En als je niet toegeeft, zal hij of zij je onder druk zetten om wel direct te betalen. Volgens de NRC deden al 27 slachtoffers aangifte bij de politie in Utrecht.

Wat moet je doen?

Denk er bij schade om dat je nooit contant moet betalen, maar altijd samen een schadeformulier moet invullen. Lukt het je niet om de tegenpartij hiervan te overtuigen? Bel dan gelijk de politie omdat het een ‘deuk-in-mijn-auto-truc’ kan zijn!


Door Hella

Miss Merk

Over Hella