Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Dekking stormschade

Stormschade: wat wordt vergoed door de verzekering?

Het kan soms stevig tekeer gaan in Nederland: harde winstoten, hagelbuien of onweer. En de kans op schade aan je huis of spullen, is dan aanwezig. We hebben een blog geschreven met tips om schade (zoveel mogelijk) te voorkomen. Maar wat als je toch schade hebt? Wat wordt vergoed? En hoe kun je eventuele schade het beste melden?

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon

Het KNMI spreekt over een storm bij windkracht 9 op de schaal van Beaufort. Wil je stormschade claimen? Bij verzekeraars wordt over het algemeen uitgegaan van storm bij een winkracht hoger dan 7 en een windsnelheid van tenminste 14 meter per seconde. Die windkracht wordt gemeten door het KNMI.

Wat kun je het beste doen bij stormschade?

Probeer na te gaan op welk tijdstip de schade is ontstaan. Dit tijdstip kan vervolgens worden gekoppeld aan de metingen van het KNMI. Maak verder tenminste drie duidelijke foto's van de schade en meld de schade zo snel mogelijk bij je verzekeraar. En probeer vervolgschade zoveel mogelijk te voorkomen. Is je ruit bijvoorbeeld stuk en waait de regen naar binnen? Kijk dan of je het raam tijdelijk op een andere manier kunt dichten. Maar kijk natuurlijk wel uit voor de scherven, je eigen veiligheid staat voorop!

Wat verzekert Ditzo bij storm?

Ditzo Woonhuis- en Inboedelverzekering

Met de woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd) ben je verzekerd voor beschadiging van je woonhuis en met de inboedelverzekering voor schade aan je spullen. Het gaat dan om beschadiging door:

  • Storm
  • Het omvallen van bomen of het vallen van afgebroken takken, (schotel)antennes en vlaggenmasten
  • Andere natuurschade zoals bliksem of overstroming door hevige neerslag vlakbij je huis

En de Ditzo Woonhuis- en Inboedelverzekering bieden meer:

  • Onbeperkte garantie tegen onderverzekering. Met andere woorden, het verzekerde bedrag is altijd voldoende
  • De mogelijkheid om op onze kosten (tot een redelijk bedrag) contra-expertise* aan te vragen bij een schade

En heb je een Ditzo Woonhuisverzekering? Dan regelt Ditzo in geval van nood vervangende woonruimte. Ook kun je je tuin, balkon en ruiten direct meeverzekeren.

Ditzo Autoverzekering

Niet alleen je huis heeft kans op schade bij een overtrekkende storm. Ook je auto kan schade oplopen door rondvliegende takken of omvallende bomen. Stormschade is bij de Ditzo Autoverzekering gedekt vanaf de Casco Beperkt dekking. Schade die direct veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld storm, hagel, overstroming en blikseminslag wordt vergoedt. Maar ook als je auto schade heeft opgelopen door vallende of bewegende voorwerpen (veroorzaakt door de storm).

Eigen risico bij stormschade

Woonhuis- en inboedelverzekering

Vrijwel alle verzekeraars rekenen bij stormschade een eigen risico. Zo wordt soms een bepaald percentage (met een minimum en maximum) van de waarde van je huis of inboedel als eigen risico berekend. Bij Ditzo hanteren we vaste bedragen: bij de Ditzo Woonhuisverzekering kun je kiezen voor een eigen risico van € 375 of €0 en bij de Ditzo Inboedelverzekering een eigen risico van € 75. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Dit eigen risico is in plaats van een eventueel vrijwillig gekozen eigen risico bij de Ditzo Woonhuisverzekering. En wordt bij eventuele stormschade, dus niet bovenop je vrijwillig eigen risico geteld.

Autoverzekering

Bij de Ditzo Autoverzekering geldt alleen een eigen risico bij stormschade als je hiervoor gekozen hebt. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 0, € 150, € 250 en € 500.

Stormschade melden bij Ditzo

Heb je stormschade en wil je dit melden? Neem dan contact met ons op. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk via WhatsApp schade melden. Stuur 3 goede foto’s van de schade + je naam en polisnummer naar 06 - 516 777 01. We nemen je schade dan direct in behandeling!

* Contra-expertise betekent dat je een eigen expert inschakelt om de schade te beoordelen, als je het niet eens bent met het oordeel van Ditzo. Het kan dan gaan om de oorzaak van de schade of de hoogte van het bedrag dat vergoed wordt. Meer informatie

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon