Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Ditzo staat op

Nederland staat op tegen kanker. En Ditzo ook!

16 mei 2019

We willen bij deze iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan de avond ‘Nederland staat op tegen kanker’! Samen met honderden bekende en onbekende Nederlanders stond Ditzo woensdagavond 15 mei ook op vóór een dierbare en tégen kanker. Dit deden we tijdens de jaarlijkse live tv-show ‘Nederland staat op tegen kanker’. Samen vormden we een menselijk lint dwars door het centrum van Den Bosch om geld op te halen voor doorbraken in kankeronderzoek.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

1 op de 3

Helaas krijgt 1 op de 3 Nederlanders de diagnose kanker. De kans is groot dat jij ook iemand kent met deze diagnose. En daarom staat Ditzo op tégen kanker. We hebben ons aangesloten bij het menselijk lint. Daarnaast hebben we onze collega’s gevraagd om geld te doneren voor doorbraken in kankeronderzoek, zodat we geen dierbaren meer hoeven te verliezen aan kanker. Ditzo gaat voor gezonder en beter en daar hoort onderzoek naar kanker ook bij.

Dominiek haar verhaal

Onze collega Dominiek was gisteren ook in Den Bosch. We vroegen haar hoe het was: “Het was een zeer indrukwekkende avond. We hebben veel mensen gesproken. Heel ontroerend. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Zo veel mensen hebben met deze ziekte te maken (gehad). De ene persoon had een kind verloren terwijl een andere mevrouw haar moeder had verloren en nu een zus met kanker heeft. Een meneer, een paar tegels verder, stond op voor zijn vrouw en een andere dame stond voor haar opa, oma en oom. Wij stonden op een tegel in het Design museum van Den Bosch. Ik stond zelf op tegen kanker voor familieleden en vrienden die kanker hebben (gehad). Op speakers konden we de show horen. Als er gesproken werd, was het stil en luisterde iedereen mee. Sommigen met waterige ogen of zelfs met tranen in de ogen. Het was een emotionele en zeer mooie avond.”

Nieuwe donateurs

De jaarlijkse tv-show is dit keer live vanaf de Parade in Den Bosch uitgezonden door AVROTROS op NPO 1. Uiteraard ontbraken de verhalen van onderzoekers en patiënten niet. Er zijn gisterenavond 18.270 KWF donateurs bijgekomen en er is een totaalbedrag van € 79.254 opgehaald.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel