Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​BREAKING: Ditzo weer in zee met enkele vergelijkers

30 okt 2015

Ditzo stopte in maart van dit jaar met het betalen aan vergelijkingssites. Niet omdat we tegen vergelijken en vergelijkingssites zijn, maar omdat we de vergoedingen van sommige vergelijkers voor een autoverzekering veel te hoog vonden en we via onderzoek erachter kwamen dat 86% van de consumenten het met ons eens was.

Door

Daarom hebben we tijdelijk de contracten met de vergelijkers ‘on hold’ gezet en zijn we gaan broeden op een nieuwe vorm van samenwerking. Want uit onderzoek bleek ook dat consumenten vergelijken heel belangrijk vinden. En dat vinden wij ook. Maar niet tegen een vergoeding van € 175 voor een nieuwe autoverzekering. De vergoeding moet in balans en uitlegbaar zijn aan de consument. En bij een gemiddelde premie van € 350 op jaarbasis, is € 175 niet uitlegbaar. Wij geven liever het voordeel aan de klant door de premie laag te houden.

We zijn met een voorstel van wat klanten en wijzelf redelijk vonden teruggegaan naar de vergelijkers. Ons voorstel: € 50 per afgesloten autoverzekering. We hebben alle vergelijkers gesproken, maar met wisselend succes. We zijn heel blij dat de Consumentenbond meedoet. Ook gaan enkele kleinere vergelijkers weer met ons samenwerken. Dat vinden we superfijn. Maar helaas willen Independer, HoyHoy en Pricewise niet met ons in zee als wij ‘slechts’ € 50 betalen voor een afgesloten autoverzekering.

Lees ook het bericht op AM web.


Door