Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Nederland zorgt met Ditzo vanaf 2015 ook voor anderen

​Ditzo verdubbelt vrijwillige bijdrage aan zorgdomeinen waar zwaarste klappen vallen ​​

Door

Volgens Ditzo heeft iedere Nederlander recht op betaalbare zorg en vrije zorgkeuze. In het verlengde hiervan biedt Ditzo de extra mogelijkheid om, naast de eigen zorg, ook te zorgen voor een ander: #Zorgmee. Zowel klanten van Ditzo als van andere verzekeraars kunnen kiezen voor een maandelijkse bijdrage aan specifieke zorginitiatieven voor Jongeren, Gezinnen en Ouderen. Het gaat hier om aanbieders van concrete oplossingen op het gebied van preventie en nazorg, voor groepen die komend jaar door de veranderingen in de zorg tussen wal en schip dreigen te vallen. Ditzo verdubbelt de bijdrage en maakt inzichtelijk wat er met dit geld gebeurt.  
 

Zorg niet alleen voor jezelf, zorg mee

Petra van Holst, directeur Ditzo zorg: “Het is onze overtuiging dat iedereen vrij moet zijn om zelf een zorgaanbieder te kiezen. Daarnaast hebben wij als zorgverzekeraar bepaalde verantwoordelijkheden, waaronder de zorg betaalbaar houden en beter maken. In 2015 verandert de zorg sterk. Er dreigt minder houvast te zijn voor mensen die hulp heel hard nodig hebben. Maar voor ons is één ding duidelijk: het is tijd om hier wat aan te doen en - meer - voor elkaar te zorgen. Om samen de steeds kleiner wordende rol van de overheid op te vangen. Daarom zetten we samen met iedereen die zich daartoe geroepen voelt binnenkort een eerste, kleine stap in de - in onze ogen - goede richting. Zorgen doe je niet alleen, dat doe je samen.”
 

Van praten naar doen

Vanaf Prinsjesdag stimuleert Ditzo de discussie op social media over de veranderingen in de zorg. De grote hoeveelheid reacties hierop, tonen hoezeer Nederland zich zorgen maakt om de zorg. Hierop volgend maakte Dennis Weening in zeer persoonlijke, korte documentaires inzichtelijk wat de veranderingen voor gevolgen hebben voor de zorg van een grote groep mensen. Daarom kiest de zorgverzekeraar voor deze aanpak met kleinschalige zorginitiatieven die concrete oplossingen bieden. 
 

Zorgcrowdfunding

Samen met een commissie heeft Ditzo negen zorginitiatieven geselecteerd die voor €1, €2 of €5 per maand geholpen kunnen worden. Ditzo verdubbelt dit bedrag en deelt via de website en nieuwsbrieven wat er met deze investeringen gebeurt. Bekijk de zorginitiatieven op www.ditzo.nl/zorgmee.
 

Nog steeds scherpe premie

De verzekeraar wil dat iedereen betaalbare, goede zorg met vrije zorgkeuze kan kiezen. Dit biedt Ditzo in 2015 met de goedkoopste zorgverzekering met vrije keuze, vanaf € 89,95 per maand op basis van een eigen risico van € 375,-.
 
Voor meer informatie over Ditzo zorgmee: www.ditzo.nl/zorgmee
 

Door