Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

De Ditzo Zorgzoeker

14 okt 2020

Sinds kort heeft Ditzo een nieuwe zorgzoeker. Eerst was de zorgzoeker alleen gericht op het zoeken van een zorgverlener die dicht bij jou in de buurt zit. We hebben dit jaar een aantal aanpassingen gedaan op basis van feedback van onze klanten, van jou dus! Zo hebben we ook onze vergoedingen erin gezet en kan je beoordelingen van klanten lezen over je huisarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners. Hoe dit allemaal werkt, lees je in dit blog.

Door Sophia

Zorgprinses

Over Sophia

​De Ditzo Zorgzoeker

In de nieuwe zorgzoeker hebben wij een combinatie gemaakt van de vergoedingenwijzer en de zorgzoeker. Stel je bent bijvoorbeeld op zoek naar een fysiotherapeut bij jou in de buurt.
  1. Je tikt ‘fysiotherapeut’ in bij ‘welke zorg zoek je’
  2. Je vinkt aan welke verzekering(en) je hebt; basis en/of aanvullende verzekeringen (dit hoef je niet in te vullen)
  3. Je tikt je postcode in (dit hoef je niet in te vullen)
Je vindt nu een lijst of een kaart met alle fysiotherapeuten bij jou in de buurt. Ook staat er aangegeven hoeveel je vergoed krijgt. Klik op “Bekijk meer” om de details van de zorgaanbieder te zien en meer informatie over de vergoeding te krijgen.
 

​Extra filters voor nog betere zoekresultaten

Na je zoekopdracht zie je een balk met verschillende filters. Als je op deze verschillende filters klikt, kun je bijvoorbeeld op zoek naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in ergotherapie (‘filter op specialisatie’). Maar je kunt ook aangeven dat je alleen maar fysiotherapeuten wilt zien die een cijfer hoger dan 7 hebben gekregen van ZorgkaartNederland (‘filter op kwaliteit’). En wil je alleen maar fysiotherapeuten zien waar wij een contract mee hebben? Ook dat kan, daarvoor kun je klikken op ‘filter op contractering’! Zo heb je alle informatie overzichtelijk op één pagina!
 

Voordelen van de nieuwe Ditzo Zorgzoeker

  • We tonen kwaliteitsscores van zorgaanbieders
  • Wachttijden van ziekenhuis behandelingen zijn opvraagbaar (tot op het niveau van specialisatie en aandoening)
  • Informatie over gecontracteerde zorgverleners
  • Handige kaart om een overzicht te krijgen van waar je zorgverleners zitten
  • Volledig inzicht in onze vergoedingen

ZorgkaartNederland

Naast de combinatie van het zoeken van zorgverleners en het direct zien van de vergoedingen, hebben we ZorgkaartNederland, een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, ook toegevoegd in de zorgzoeker. Op de website van ZorgkaartNederland, de grootste onafhankelijke ervaringenwebsite in de gezondheidszorg, kan iedereen ervaringen met elkaar delen over zorgverleners; zoals huisartsen, tandartsen of ziekenhuisspecialisten. Met al deze ervaringen en waarderingen willen we de kwaliteit van zorg verbeteren en het makkelijker maken voor jou om een zorgverlener te kiezen die bij jou past. Uit onderzoek blijkt ook dat de waarderingen die patiënten geven, daadwerkelijk betrouwbaar zijn en aansluiten op de bevindingen van IGZ.

ZorgkaartNederland is hard bezig om de zorg beter te maken, door inzicht te geven in de kwaliteit. Wij van Ditzo vinden dit heel erg belangrijk en willen je dan ook vragen om je ervaringen bij zorgverleners te delen op de website van ZorgkaartNederland. Zo kunnen we met zijn allen de zorg verbeteren, maar ook de kwaliteit van zorg inzichtelijk maken!

Schrijf een review en help anderen kiezen!


Door Sophia

Zorgprinses

Over Sophia