Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Heb jij al een uitvaartverzekering?

Doodgaan is duur

18 sep 2019

Waarschijnlijk heb je hier als jongvolwassene nog nooit bij stilgestaan: als het gaat over geld denk je eerder aan je dure (huur)woning of aan het aflossen van je studieschuld. Maar ook doodgaan is duur…

Door Gast

Gast blogger

Op eigen benen staan

Voorheen regelden je ouders een boel zaken voor je, denk aan een zorg- en inboedelverzekering. Nu moet je dit zelf regelen want je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. En je wilt niet voor verrassingen komen te staan als je naar het ziekenhuis moet of als je laptop gestolen wordt. Logisch dat je daarvoor een verzekering afsluit.

Financiële verrassing

Ook de dood kan als een verrassing komen. Je wilt dan niet dat je nabestaanden voor financiële verrassingen komen te staan en nog heel veel moeten regelen in de toch al moeilijke tijd. Logisch dus dat je hier ook eens over nadenkt, al ben je daar in deze fase van je leven liever niet mee bezig. Maar als je dood bent, is het te laat...

Doodgaan is duur

Wist je dat een gemiddelde uitvaart al snel € 7.500 kost? En dan hebben we het over een normale uitvaart met koffie en cake. Afhankelijk van je wensen en het aantal gasten kan dit bedrag wel oplopen tot € 20.000. Dit kan een financiële verrassing zijn voor je nabestaanden waar je ze liever niet mee opzadelt. Hiervoor kun je een verzekering afsluiten: de uitvaartverzekering.

Wat verzeker je met een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering keert na jouw overlijden een bedrag uit aan je nabestaanden om de uitvaart te kunnen regelen naar jouw wensen. Met dit geldbedrag kunnen je nabestaanden vervolgens de rekening aan de uitvaartverzorger betalen.

Ons advies: ga er even voor zitten

Via Ditzo kun je een uitvaartverzekering afsluiten bij Ardanta, dat net als Ditzo een merk is van a.s.r. Bereken in een aantal stappen hoeveel jouw uitvaart op dit moment zou kosten. Als je wilt, kun je deze kosten direct verzekeren. Maar wie weet is de uitkomst wel dat je geen uitvaartverzekering nodig hebt omdat je voldoende spaargeld hebt. Bekijk het hier. Zo weet je wat jouw situatie is en hoe je je nabestaanden kunt helpen om op een waardevolle manier afscheid te nemen.

Voordelen Ardanta Uitvaartverzekering

  • Meer dan 50 jaar ervaring rond uitvaart en verzekering
  • Vrije keuze uitvaartverzorging
  • Je praktische gids rond overlijden
  • Mijn Ardanta: inzicht verzekering, vastleggen uitvaartwensen en wijzigingen

Meer informatie?

Bekijk meer info over de Ardanta Uitvaartverzekering.


Door Gast

Gast blogger