Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Doorlopende of kortlopende reisverzekering

Wat is voordeliger: Een doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Ga je op vakantie? Dan is een reisverzekering afsluiten natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Toch? Waarschijnlijk niet, maar daarom is het niet minder belangrijk. Welke reisverzekering past het beste bij jou? Kort als een vakantieliefde of lang als de rij bij de incheckbalie? We zetten de verschillen voor je op een rij.

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

Op vakantie wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Bijvoorbeeld als je pech krijgt met je auto, onverwachts naar het ziekenhuis moet of als je bagage wordt gestolen. Met een reisverzekering hoef je je hier tijdens je vakantie geen zorgen over te maken. Je kunt hiervoor een kortlopende of langlopende verzekering afsluiten. Wat is het voordeligst?

Tel je vakantiedagen?

Belangrijk is hoeveel dagen per jaar je op vakantie gaat. En hierbij tellen niet alleen de zonovergoten vakanties naar Brazilië of de trektochten in Zweden, ook in Nederland biedt de reisverzekering dekking. Als je 1 keer per jaar minder dan 2 weken op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering waarschijnlijk de beste keuze. Je bent dan goed verzekerd voor die vakantie en daarna stopt de dekking.

Ga je langer dan 2 weken op vakantie? En ga je af en toe een geboekt weekendje weg? Bijvoorbeeld een paar dagen uitwaaien in Scheveningen of wandelen in de bossen. Dan is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je hoeft de verzekering maar 1 keer af te sluiten en bent ook verzekerd voor overnachtingen in Nederland. Wel zo handig, want vaak denk je er niet aan om daar apart een verzekering voor af te sluiten

Je reisverzekering net zo flexibel als je vakantieplannen

Denk je nu: maar dan zit ik een heel jaar aan dezelfde verzekering vast? Nee hoor, want wil je tussentijds dekkingen uitbreiden of juist weghalen? Dat kan! Ga je parachutespringen of wildwaterkanoën, dan is het bijvoorbeeld slim om de aanvullende dekking ‘sporten en wintersport’ aan te zetten. En je kunt uit nog meer dekkingen kiezen:

  • Hulp en huur vervoermiddel (bijvoorbeeld een vervangende auto huren) 
  • Annulering (keuze uit een verzekerd bedrag van €750, €1.500 of €3.000) 
  • Ongevallen (bijvoorbeeld bij overlijden of als je blijvend invalide raakt) 
En ben je weer thuis? Dan kun je de aanvullende dekking(en) gewoon weer uitzetten!Behalve dat een doorlopende reisverzekering dus al snel voordeliger is, scheelt het ook nog een boel rompslomp. Je hoeft niet voor elke vakantie een aparte reisverzekering af te sluiten. Zo houd je meer tijd over voor de echte voorpret. Do we need to say more? Bereken direct de premie​ van de Ditzo Reisverzekering.

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther