Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

'Durex trekt condooms terug: Nationaal Hitteplan in werking'

02 aug 2018

Condoomfabrikant Durex neemt maatregelen nu het Nationaal Hitteplan weer van kracht is. Om de nachten minder heet te maken, heeft de kapotjesfabrikant een aantal zendingen condooms prematuur uit de handel gehaald.​​​

Door Gast

Gast blogger

​​

Een koude douche

Het gaat om zeven productseries van latexvrije condooms van het type Real Feeling en Natural Feeling. De condooms voldoen niet aan de strenge eisen die de fabrikant stelt aan houdbaarheid. Het voelde daarom beter om deze series in zijn geheel uit de handel te halen. Heet Nederland spreekt van ‘een koude douche’ maar begrijpt dat als Durex ‘nee’ zegt, dit ook echt ‘nee’ betekent. 

Wel rubber, geen rompertje

Heb je condooms gebruikt uit deze serie en voel je nattigheid? Geen zorgen! Je hoeft niet direct een soa-test te doen of naar de winkel te rennen om luiers en rompertjes in te slaan. Volgens de voorbehoedsmiddelengigant is er geen veiligheidsrisico voor de mensen die de condooms hebben gekocht. 

Niet genaaid

Heb je condooms gekocht uit de series die zijn teruggeroepen? Je hoeft je niet genaaid te voelen. Wanneer je ze terugbrengt naar de winkel waar je ze gekocht hebt, krijg je netjes je geld terug. 

Pechvogel

Het kan natuurlijk gebeuren dat je ondanks het gebruik van een condoom toch papa of mama wordt. Een condoom biedt immers geen 100% bescherming tegen zwangerschap. Zulke ongelukjes vallen helaas niet onder de Pechvogelhulp-dekking van de Ditzo Zorgverzekering. Met de Pechvogelhulp van Ditzo​ ben je wel gedekt voor extra medische kosten tot € 10.000,- na een ongeval in Nederland. Het gaat om kosten die je basisverzekering of aanvullende zorgverzekering niet vergoeden.Door Gast

Gast blogger