Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Duurzaam Ditzo

Ditzo is de duurzaamste met een smiley

12 jun 2018

De website van de Eerlijke Verzekeringswijzer opent met de vraag: “Investeert jouw verzekeraar in kinderarbeid, dierenleed of vuile energie?” Ditzo doet dit niet. Steeds meer mensen vinden dit belangrijke thema’s en zijn zelfs bereid over te stappen als bij een andere verzekeraar wel goede dingen met hun premie wordt gedaan. In de gepubliceerde update van de Eerlijke Verzekeringswijzer versterkt ook dit jaar a.s.r., waarvan Ditzo een dochteronderneming is, de nummer 1 positie.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Eerste plaats

De Eerlijke Verzekeringswijzer wordt gepubliceerd vanaf 2013, in alle updates vanaf 2014 staat a.s.r. op de eerste plaats. In de recente update scoort het investeringsbeleid van a.s.r. een 10 op de thema’s arbeidsrechten, gezondheidszorg, mensenrechten en wapens. De grootste sprong is het afgelopen jaar gemaakt op het gebied van gendergelijkheid, daarnaast wordt het thema klimaatverandering hoger gewaardeerd. Jack Julicher, directeur Beleggingen a.s.r.: ‘Deze score van de Eerlijke Verzekeringswijzer bevestigt nog maar eens dat we op de goede weg zijn met ons beleggingsbeleid. Ons duurzame profiel wordt elk jaar beter en ook klanten weten dit steeds meer te waarderen. Een stimulans om de ingezette koers voort te zetten.’

Overstappen

En deze koers is niet onopgemerkt gebleven. Eind vorig jaar schreef Annemarie de Raadt, initiatiefneemster van de Goede Gids op haar blog: ‘Al tijden wil ik mijn verzekeringen onderbrengen bij een maatschappij die goede dingen doet met mijn geld.’ Op de Eerlijke Verzekeringswijzer ontdekte ze dat a.s.r. al jaren bovenaan staat, zag de video’s over ons duurzame investeringsbeleid en koos ervoor om over te stappen naar a.s.r.

Inzicht in investeringen

Op de website van de Eerlijke Verzekeringswijzer kun je het beleid én de investeringspraktijk van de belangrijkste verzekeraars met elkaar vergelijken en krijg je inzicht in hun investeringen op duurzaamheidsthema's zoals klimaat, arbeidsrechten, mensenrechten, dierenwelzijn, wapens en mijnbouw. Je ziet welke verzekeraars het op voor jou belangrijke onderdelen goed doen of juist niet. Zo kun je een duidelijke keuze maken: blijven of overstappen. De Verzekeringswijzer is een initiatief van Amnesty International, Milieudefensie, Oxfam Novib, FNV, PAX en World Animal Protection.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel