Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Help! Een hittegolf!

24 aug 2016

Na talloze berichten over de ‘koudste zomer sinds 25 jaar’ en ‘de natste zomer ooit’, kreeg heel Nederland afgelopen week een beetje hoop. Berichten deden de rondte dat de zon ging schijnen, sterker nog: er zou een hittegolf komen. En het lijkt erop dat moeder natuur onze wanhoop en verdriet goed heeft aangevoeld; we kunnen de zomer met een hittegolf afsluiten. Gezien wij hier (lichamelijk) totaal niet op zijn voorbereid na deze ijskoude, natte zomer, geven we je hieronder een aantal tips om de komende dagen door te komen. En laten we moeder natuur nu niet teleurstellen door  met zijn allen te klagen dat het zo warm is hè? 

Door Sophia

Zorgprinses

Over Sophia

Hydrateren

Water is de sleutel bij dit warme weer. Waar je op een normale dag maximaal 2 liter hoort te drinken, kan je op een warme dag prima  twee tot zelfs drie liter water drinken. Je zweet natuurlijk veel meer dan normaal, en al het vocht wat je verliest moet je ook weer aanvullen. Daarom is het ook beter om cafeïne- en alcoholhoudende dranken even te laten staan, deze onttrekken namelijk vocht en dat wil je juist níet op een warme dag.
 

Insmeren

Waarschijnlijk hoor je het overal, maar het is zó belangrijk dat we het toch ook hier nog even benadrukken. Smeer je in! Pak een goede factor, minimaal factor 30, en smeer jezelf ook regelmatig in. Want één verfrissende duik in de zee en je zonnebrandcrème is als sneeuw voor de zon verdwenen (letterlijk). En weet je wat het mooie is? Als je je goed insmeert, dan word je ook nog bruiner.
 

Kleren

Ondanks dat zwart een hele hippe kleur is op het moment, kun je toch maar beter kiezen voor lichte kleuren de komende dagen. Donkere kleuren absorberen warmte en je wilt de warmte nu juist kwijt. Linnen doet het ook goed, lekker luchtig!
 

Koelte

Zet ’s ochtends (heel) vroeg de ramen en deuren open, maar sluit deze toch echt weer voor 09.00h. Doe je luxaflex en gordijnen dicht en houd zo de zon uit je huis. Zet ze vervolgens ’s avonds weer open als het weer iets koeler is om het goed door te laten tochten. Nadeel is wel dat je dan kans hebt op muggen (ja, ze komen ook binnen als je de lampen uitlaat). Heb je muggenbulten? Lees onze tips om van de jeuk af te komen!
 

Sporten

Wil je ondanks de warmte ook sporten? Zeker doen, alleen raden wij je af om dat bijvoorbeeld midden op de dag in de brandende zon te doen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet als je komende dagen wilt sporten.
 

Zonnesteek

Als je lichaam oververhit is, kan je een zonnesteek krijgen. Oververhitting betekent eigenlijk dat je lichaam steeds warmer wordt maar de hitte niet kwijt kan (normaal gebeurt dit door te zweten). Een zonnesteek geeft griepachtige verschijnselen zoals zweten, hoofdpijn, braken en je vermoeid voelen. Als je denkt dat je een zonnesteek hebt moet je je rustig houden, in een koele omgeving gaan zitten en jezelf beschermen tegen de zon. Daarnaast is het belangrijk om niet te koude (sport)dranken te drinken; als je je lichaam te snel laat afkoelen stijgt je lichaamstemperatuur vervolgens weer.
 
Hoe voorkom je een zonnesteek? Eigenlijk een samenvatting van dit blog: draag licht gekleurde kleding, bescherm je hoofd, drink voldoende en sport niet overmatig!
 

Tips van het Ditzo-team:

1. Kun je niet slapen door de hitte? Besprenkel wat koud water over je matras zodat
het lekker koel aanvoelt.
2. Ga je voor het slapen douchen? Maak er gewoon een warme
douche van. Van een koude douche gaat je lichaamstemperatuur omlaag, dus gaat je lichaam
heel hard werken om het weer op peil te brengen waardoor je als een gloeilampje in je bed
ligt.
3. Smeer je in met (goede) aftersun. Als je namelijk toch bent verbrand, kun je dit
vaak goed verzorgen met goede aftersun.
5. Kom je heerlijk gebruind terug van het strand en is heel je huis leeggeroofd? Geen zorgen, met onze service helpen wij je direct !
6. Eet ijs. Veel ijs (perenijsjes, raketjes, dubbeldekkers………..)!!!!

Door Sophia

Zorgprinses

Over Sophia