Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Eierscha(al)de: wat is gedekt en wat niet?​

01 apr 2019

Ze zijn zo breekbaar: eieren. 35 miljoen eieren vinden tijdens het paasweekend beschilderd hun weg naar de paasbrunches en geniale verstopplekken. Maar wat nu als je de schaal van een prachtig beschilderd paasei per ongeluk breekt. Dekt je verzekering dit eigenlijk? De Ditzo-detective zocht het voor je uit.​​​

Door Gast

Gast blogger

​​

Je kijkt niet uit je doppen

Wist je dat eieren verstoppen met Pasen een van oorsprong Germaanse traditie is. De oude Germanen offerden eieren aan de goden om zo de kansen op een goede oogst te vergroten. Ze begroeven de eieren in de akkers en bidden vervolgens om een vruchtbare oogst. Tegenwoordig begraven we de eieren niet meer in de akkers maar op iets zichtbaardere plekken zoals in je schoen, achter een stoelpoot of in de tuin. Grote kans dat je per ongeluk op een ei stapt dat vakkundig voor je verstopt is. Helaas valt een kapot paasei niet onder de dekking van je inboedelverzekering​. Je Fabergé-ei wel. Maar die kun je beter in een kluis verstoppen en niet in je tuin of achter een stoelpoot.

Hazige spoed is zelden goed

Pasen, dat is gezellig samen brunchen. Een stuk roomboter in de vorm van een lammetje erbij, paastakken op tafel en natuurlijk eieren, veel eieren. Een goede paaslunch voorbereiden is stiekem best een hoop werk. Niet zo gek dat je de gastheer of gastdame een handje helpt in de keuken. Maar wat nu als je die schaal met prachtig geverfde eieren per ongeluk laat vallen omdat je te snel loopt en je evenwicht verliest. Je moet er niet aan denken: alle eieren kapot en dat prachtige perzische tapijt in de woonkamer is verpest door het eigeel dat in de vezels is getrokken. Gelukkig zijn er nog genoeg andere lekkere dingen om het paasontbijt door te laten gaan. Maar hoe zit het met het inmiddels eigelige Perzische tapijt? Gelukkig ben je met de Ditzo Aansprakelijkheidsverzekering​ verzekerd voor schade die je veroorzaakt tijdens een vriendendienst tot een bedrag van € 12.500 per gebeurtenis.

Ei love you

Gelukkig breken we de meeste eitjes met opzet en is er geen sprake van schade. Want een eitje tikken om de dag te breken, dat is dus gewoon goed voor je. Eieren zijn het ultieme smiley-voedsel en zitten vol met vitaminen en mineralen die stress tegengaan en goed zijn voor je humeur en energieniveau. Denk bijvoorbeeld aan biotine (vitamine B8), vitamine D, vitamine E en tryptofaan. Lekker eieren eten dus!


Door Gast

Gast blogger